ești student în sibiu? uite cum poți câștiga o bursă de 20.000 de euro în franța!

În acest inceput anului universitar, s-a lansat editia a patra din cursul de limbă franceză cu un pronunţat obiectiv profesional. Recrutare au debutat la Universitatea din Sibiu, si va dura pana luni 20 octombrie.

 

Cel mai bun student anului va avea oportunitatea de a primi o bursă în valoare de 20.000 de euro, pentru a studia timp de 10 luni în cadrul Şcolii superioare de comerţ de la Toulouse (ESC Toulouse), beneficind de una dintre cele mai bune formări de cadre turistice din Franţa.

 

Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, Agenţia Universitară a Francofoniei, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultăţile de Litere şi de Arte, Ştiinţe economice, Istorie şi Patrimoniu -coordonate de către lectoratul de Limbă franceză din cadrul ULBS (dl. Pierre Guiol), au avut iniţiativa creării acestui curs de limbă franceză specializată, având ca principale teme turismul şi valorificarea patrimoniului. Printre partenerii care au sustinut acest proiect de la inceput (acum 3 ani) se numără  Asociaţia judeţeană pentru turism, Asociaţia de prietenie Ille-et-Vilaine/Sibiu şi Hotelul Ibis.

 

Acest curs se adresează studenţilor Facultăţilor de Ştiinţe economice/Istorie/Limbi străine şi litere. Studenţii care vor fi selectaţi pentru a participa la curs vor avea parte de cursuri intensive cu o durată de 3 ore pe săptămână, având ca suport de curs materiale tematice din domeniul turismului şi al patrimoniului. Cursul este extrem de interactiv şi în conformitate cu  cerinţele universitare din Franţa în ideea de a-i pregăti cât mai bine pe studenţi  pentru plecarea la studii în Franţa. În acest sens, profesionişti francezi din domeniul turismului vor veni la Sibiu pentru conferinţe şi seminarii tematice.

 

Toţi studenţii care urmez cu asiduitate acest curs şi care particip şi la alte activităţi francofone, vor primi o adeverinţă pentru efortul şi implicarea lor.

 

Ultima oră

Comentariul meu