bilanțul radarelor în cascadă, din weekend de la sibiu. sute de amenzi și sancțiuni, zeci de permise reținute!
Foto Arhivă

Accidente rutiere, infracţiuni, permise reţinute şi sancţiuni contravenţionale, toate pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere privind viteza în județul Sibiu.

În perioada 10 – 12 octombrie 2014, în judeţul Sibiu, s-a desfăşurat o amplă acţiune de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la riscul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, îndeosebi cele referitoare la viteză.

Astfel, de vineri până duminică, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni la regimul rutier, au reţinut 30 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce ( dintre care: 18 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru viteză excesivă, 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului) şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Dispozitivele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor au înregistrat un număr de 335 de conducători auto care au depăşit limita de viteză impusă de lege, 6 dintre aceştia conducând autovehiculele cu un plus de peste 50 de km/h.

În total, au fost aplicate 532 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 73.000 lei.

În perioada menţionată, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum în curbă, în dimineaţa zilei de 10 octombrie, la ieşirea din municipiul Sibiu spre Agnita, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea a trei persoane, conducătorul auto nevinovat aflându-se sub influenţa alcoolului.

Un alt exemplu semnificativ în ceea ce priveşte comportamentul iresponsabil la volan îl constituie depistarea în trafic, în dimineaţa zilei de 11 octombrie, pe DN 1, în localitatea Apoldu de Sus, a unui conducător auto cetăţean străin, care conducea un ansamblu TIR cu viteza de 82 km/h în localitate şi care, la testarea alcoolscopică, a prezentat un rezultat de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.350 lei, iar dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Ultima oră

Comentariul meu