aroganță maximă la un cioban din poiana sibiului. iată pe ce a cheltuit 44.000 de euro!

Comuna sibiană Poiana Sibiului are una din cele mai scumpe strane din România. Se pare că la licitaţia făcută de biserica din localitea din Mărginimea Sibiului, preţul închirierii unui singur loc a atins o valoare care poate echivala cu ușurință cu cea a unei mașini de lux.

Manea Vonica, unul dintre oierii din zonă, a licitat pentru un loc în strana bisericii până la 200.000 de lei, adică aproximativ 44.000 euro, conform libertatea.ro. Banii au fost achitaţi parohiei, iar soţia celebrului cioban poate asista acum liniştită la slujbele preotului Ioan Răduleţ.

“Mă simt jenat că se plătesc atât de mulţi bani pentru o strană. Nu este creştineşte, dar nu am ce face, e licitaţie şi poienarii aruncă cu bani”, s-a plâns părintele Răduleţ. Cu toate că plătesc bani frumoşi pentru strane, sunt oameni care nu dau pe la biserică. “S-au mai plătit şi 80.000 de lei, dar suma aceasta este foarte mare”, a adăugat preotul, care susţine că până acum s-ar fi strâns peste 170.000 din licitarea locurilor în strană. Mai mult, supărat că banii nu sunt administraţi de el, ci de consilieri, prelatul ar vrea ca de anul viitor să se ocupe el însuşi de acest proces.

 

Pun încălzire prin podea

Mica avere din vistieria bisericii a atras şi teama consilierilor, care au depus toţi banii la CEC.

“Suntem 21 de consilieri şi noi gestionăm banii pentru biserică. Nu le convine deloc popilor, însă noi credem că aşa e mai bine”, afirmă Ioan Muntean, unul dintre consilieri. Cu banii strânşi, aceştia au decis să facă îmbunătăţiri în lăcaşul de cult pentru a oferi mai mult confort celor care plătesc o căciulă de bani pentru a asculta slujba.

“Am cumpărat cele mai bune materiale, am adus meşteri şi am făcut încălzire prin pardoseală. Deasupra, marmură de calitate şi o centrală electrică”, se laudă un alt consilier, Ioan Dobrotă.

sursa: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu