VIDEO IOAN CINDREA: Pensiile, salariul minim și indemnizațiile persoanelor cu handicap vor crește în 2015

Președintele organizației județene a PSD Sibiu a anunțat joi într-o conferință de presă că pensiile, salariul minim si indemnizatiile persoanelor cu handicap ar putea creste din 2015.

 

”Am impus un nou model – crestere economica si solidaritate sociala. Pensiile, salariul minim si indemnizatiile persoanelor cu handicap ar putea creste anul viitor. De asemenea, incepand cu ianuarie 2015, indemnizatiile persoanelor cu handicap vor fi majorate cu indicele preturilor de consum. Cea mai mica indexare, cel mai mic nivel va fi de 16%. In noul buget exista posibilitatea ca pensiile să fie indexate cu pana la cinci procente. Pentru ca aceste lucruri sa se intample, este nevoie sa continuam modelul impus de actuala guvernare, ceea ce inseamna Victor Ponta presedinte si un guvern care sa continue aceasta linie”, a declarat Ioan Cindrea.

Președintele PSD Sibiu a mai declarat că Romania a fost, in perioada 2009-2012, o tara in care s-a accentuat dezbinarea, la toate nivelurile societatii.

”Diferite categorii sociale au fost instigate una impotriva alteia: angajatii impotriva pensionarilor; cei din mediul public impotriva celor din privat; au fost demonizati medicii si profesorii. O societate nu poate functiona intr-o astfel de paradigma, mai ales cand cei care conduc de la nivelul politic societatea lucreaza in sensul accentuarii tensiunilor, nu in sensul eliminarii lor. In acesti doi ani de guvernare am avut ca scop fundamental sa schimbam aceasta paradigma, sa reunificam societatea, sa intelegem ca angajatii de la stat isi au rolul lor, ca pensionarii sunt oameni care isi merita banii, nu o povara, ca nu poate exista prosperitate fara un mediu de afaceri sanatos, respectat si nu ostracizat. Aceasta abordare a insemnat deopotriva impunerea unor masuri de reparatie sociala, dar si promovarea de masuri care sa ajute mediul economic. Este un nou model in care cred si care se opune exclusivismului – abordare doar de Dreapta sau doar de Stanga”, a mai spus liderul PSD Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu