turcan: manualele şcolare lipsesc în continuare de pe băncile copiilor. vinovați sunt doar cei care conduc, psd și victor ponta. orice scuză inventează aceștia este lipsă de răspundere.

Un astfel de lider nu este în stare să îşi asume nici măcar o singură responsabilitate: Victor Ponta este vinovat şi trebuie tras la răspundere pentru lipsa manualelor școlare de pe băncile elevilor de clasa clasa I şi a II-a.

Deşi şcoala a început de 3 săptămâni, Guvernul Ponta nu a rezolvat problema manualelor pentru elevii de clasa I şi a II-a. Această situaţie se poate prelungi câteva luni.

Incompetenţa Guvernului Ponta s-a văzut încă de acum doi ani. Programa şcolară a fost schimbată din 2012, dar licitaţia a fost demarată cu o mare întârziere, abia după 2 ani. Licitaţia a părut de la început una cu dedicaţie, lucru confirmat şi de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor.

Deşi elevii trebuie să înveţe după o nouă programă, Ponta şi Pricopie au promis, pentru a ieși din situație, că readuc manualele vechi pe băncile şcolii. Promisiunea nu a fost onorată și implicaţiile băneşti sunt enorme: peste un milion de lei pentru retipărirea vechilor manuale, care vor fi folosite câteva săptămâni, până ajung în şcoli noile manuale. Concluzia: Ministerul aruncă pe geam 1.000.000 de lei fără să le pese nici de copii, nici de banii statului și nici de programa școlară!

Licitaţiile au fost fie cu dedicaţie, fie au fost mimate. Soluţiile au întârziat să apară, s-a făcut risipă de bani – atât din bugetul de stat, cât şi din buzunarele părinţilor, care au fost puşi în situaţia să cumpere materiale auxiliare sau fişe în lipsa abecedarelor.

Elevii de clasa I şi a II-a au început fără manuale din cauza învârtelilor, neglijenței și incompetenței.

Guvernul Ponta a aruncat problema în cârca dascălilor, a directorilor de şcoli şi a părinţilor. Doar ei mai pot să-i ajute pe elevi să depășească acest impas generat de incompetența guvernului Ponta.

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

Ultima oră

Comentariul meu