rețeaua biblionet sibiu se extinde cu o nouă bibliotecă publică la moșna

Vineri, 10 octombrie 2014, la orele 17:00 va avea loc deschiderea unei noi biblioteci cu CIP (calculatoare cu internet pentru public) în localitatea Moșna, județul Sibiu.

 

Proiectul reprezintă suma eforturilor celor implicați: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Primăria și Consiliul Local Moșna și Fundația IREX București și se încadrează în programul național Biblionet – lumea în biblioteca ta.

Inaugurarea bibliotecii, amenajată în șura unui site ecomuzeu, se va face în cadrul Conferinței ”Turismul rural în sate ecomuzeu”, manifestare cuprinsă în Programului Festivalul Verzei, o sărbătoare tradițională a Moșnei care adună de la an la an tot mai mulți turiști și producători locali și zonali.

Biblioteca Județene ASTRA Sibiu prin intermediul departamentului Metodic. Comunicare. Programe a făcut posibilă derularea programului Biblionet pe o perioadă de 3 ani, timp în care au fost dotate 35 de biblioteci publice cu 135 de calculatoare și echipamente periferice, în valoare de 772.216 lei (soft & echipament).

Programul Biblionet a ajuns și la Moșna, unde pe lângă donația echipamentelor IT (4 calculatoare, soft-uri și periferice) a făcut să fie posibilă amenajarea unui centru cultural cu bibliotecă publică într-o locație nouă, cu o colecție de carte îmbunătățită.

 

Despre programul Biblionet în România

Biblionet este o inițiativă a Fundației Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani și își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice. În România sunt 2.876 de biblioteci în cele 41 de județe, dintre acestea, 89% sunt instituții de dimensiuni mici, localizate în mediul rural. Programul Biblionet a dotat deja peste 2.300 de biblioteci locale cu peste 9.790 de calculatoare și echipamente aferente pentru a oferi acces gratuit la internet și a instruit aproape 3.000 de bibliotecari pentru a iniția și asista utilizatori în accesarea informației.

 

Ultima oră

Comentariul meu