mircea cazan, atac dur la adresa lui ilieșiu după ce acesta l-a atacat pe klaus iohannis

Deputatul și totodată președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, răspunde scrisorii deschise pe care senatorul Sorin Ilieșiu a adresat-o joi public lui Klaus Iohannis.

 

Iată comunicatul de presă al lui Mircea Cazan:

Am aflat de pe un site de ştiri că astăzi, dl. regizor Sorin Ilieşiu a transmis o scrisoare deschisă candidatului ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, prin care solicită acestuia să completeze un tabel cu prezenţele sale la manifestările organizate în municipiul Sibiu, cu ocazia sărbătoririi zilelor Drapelului Naţional şi a Imnului Naţional. Stupefiant este faptul că cere acest lucru, susţinând că vorbeşte „în numele sibienilor care i-au acordat încrederea şi onoarea de a-i reprezenta în Senatul României”.

Este trist că o persoană care susţine că s-a împotrivit regimului comunist (din decenţă nu o să-i cer d-lui Ilieşiu să prezinte o „dare de seamă” a activităţilor sale anticomuniste) utilizează în anul 2014 tehnici proletcultiste specifice anilor ’50, când agitatorii roşii înfierau cu mânie proletară, „în numele poporului” în „Scânteia” pe cei care erau consideraţi duşmani de către regimul instalat cu ajutorul tancurilor sovietice.

Este trist că o persoană susţine că vorbeşte în numele sibienilor, adică în numele unor cetăţeni pe care nu i-a cunoscut şi nu-i cunoaşte, pentru că domnia sa a fost doar musafir în fosta Capitală culturală a Europei şi nici nu ar fi ştiut nimic despre municipiul Sibiu, dacă echipa PNL Sibiu nu i-ar fi întins o mână de ajutor desemnându-l candidat într-un colegiu senatorial în circumscripţia electorală nr.34.

Este trist că o persoană care provine din mediul cultural, nu ştie că patriotismul nu se demonstrează doar prin simpla bifare a unor prezenţe la unele evenimente. Patriotismul se „măsoară” în primul rând prin fapte, şi doar sibienii se pot pronunţa dacă primarul pe care l-au ales de 4 ori a dat dovadă de patriotism; în niciun caz nu se poate pronunţa o persoană care până în anul 2012 nu a ştiut unde este Sibiul pe hartă.

Este trist că o persoană care a realizat filmul „Piaţa Universităţii” , s-a pus acum în serviciul urmaşului celui care a adus şi a felicitat minerii în iunie 1990 şi execută misiuni dezonorante la comanda celui care patronează cea mai murdară campanie electorală din ultimii ani.

PS: Deşi nu sunt obligat să o fac, îl asigur pe dl Ilieşiu că dl Klaus Johannis a participat la majoritatea evenimentelor organizate în municipiul Sibiu cu prilejul evenimentelor invocate, şi dacă domnia sa doreşte să afle mai multe amănunte îi sugerez să vină la Bibilioteca Judeţeană „Astra” din Sibiu şi să studieze colecţiile de ziare din ultimii 14 ani.

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

Ultima oră

Comentariul meu