darius mara (tsd sibiu): vrem sprijinirea tinerilor pentru achizitia unei masini noi printr-un credit bancar garantat de stat (video)

Membru marcant la TSD Sibiu, Darius Mara, opinează că mai sunt lucruri de facut, ”dar treptat reusim sa mergem pe calea dorita”.

 

”Este foarte greu sa faci totul in doi ani, caci noi am fost pusi si in postura de a repera nedreptati sociale si in aceea de a ajuta economia sa se relanseze. Vrem sa ii ajutam pe tineri. Tot ceea ce facem are ca obiectiv cresterea bunastarii oamenilor”, spune Darius Mara.

Acesta a explicat și ce inseamna programul Prima Masina.

”Sprijinirea tinerilor pentru achizitia unei masini noi printr-un credit bancar garantat de stat. De ce este necesar un astfel de program? Pentru că 60% dintre tinerii romani, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, NU AU ACCES la achizitia unui autoturism nou. Lipseste o ofertă de finantare, pentru sectorul auto, adecvata persoanelor fizice afecteaza industria de profil. Programul propus creeaza conditiile initierii unui produs bancar competitiv, cu consecinte pozitive directe asupra cresterii  vanzarii de autoturisme noi si a segmentelor orizontale conexe. Programul este destinat, in principal, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 ani, dar si celorlalte categorii de varsta, pentru achizitionarea primei masini noi”, spune Darius Mara.

 

Acesta a mai afirmat despre ”prima mașină”, faptul că garantia statului va acoperi maxim 70% din valoarea creditului acordat in cadrul programului, diferenta de colateral fiind reprezentata de autoturismul achizitionat.

”Pretul autoturismului ce poate fi achizitionat in cadrul Programului este de 50.000 Lei, plus TVA. Stimulam cumpararea de aututorisme mai putin poluante: pentru autoturismele ale caror emisii poluante de CO2 se situeaza peste 110 g CO2/km, valoarea maxima a garantiei de stat nu va depasi 60% din valoarea creditului. Avansul minim din valoarea creditului, solicitat de banci beneficiarilor va fi de: 5% pentru beneficiarii intre 18-35 ani; 10%  pentru beneficiarii peste 35 ani. In decursul a doi ani, piata auto poate ajunge la o pondere de 40% a achizitiilor de autoturisme noi de catre persoanele fizice, de la un nivel de doar 25% in prezent”, a mai explicat membrul TSD Sibiu.

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

Ultima oră

Comentariul meu