Fundația Heritas promovează dezvoltarea orașului Sibiu prin mai multe acțiuni de informare în cadrul proiectului Sibiul în Cifre. Broșura editată în cadrul acestui program conține cele mai importante informații despre modul în care s-a dezvoltat orașul.
Sibienii mai au încă patru zile la dispoziție pentru a-și cunoaște mai bine orașul, în cadrul proiectului Sibiul în Cifre, proiect inițiat de Fundația Heritas. Proiectul își propune să colecteze și să promoveze cât mai multe informații relevante despre dezvoltarea orașului și să deschidă ”drumul” pentru Ghidul de Dezvoltare a municipiului Sibiu în perioada 2014-2024.
Punctul central al proiectului Sibiul în Cifre este pavilionul Smart City, amplasat în Piața Unirii, unde zilnic au loc evenimente dedicate sibienilor care doresc să afle mai multe despre orașul în care trăiesc. Astăzi, în pavilion, la ora 20, Asociația Tură în Natură va prezenta proiectul Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete iar reprezentanții asociației vor discuta pe marginea infrastructurii cicliste și alternativei pe două roți la traficul tradițional cu toți cei interesați. Mâine, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu invită sibienii la o discuție despre istoria acestui oraș.
Întâlnirea va avea loc la ora 19, în pavilion, și va trata multe dintre curiozitățile acestui oraș aproape milenar. Ultimul eveniment din cadrul proiectului Sibiu Smart City va avea loc în 11 octombrie, la ora 11, unde cei mici sunt așteptați la atelierul de reciclare, unde pot construi casuțe creative din hârtie, carton, ziare și reviste.
În pavilion poate fi vizitată, de asemenea, o expoziție ce are ca temă centrală date statistice referitoare la orașul Sibiu. Aceste date sa si regasesc în broșura Sibiul în Cifre, elaborată de către Fundația Heritas.
Documentul analizează dezvoltarea orașului în amănunt și oferă sibienilor nenumărate cifre interesante. De exemplu, în anul 1901, Sibiul avea 29577 locuitori iar maximul populației a fost atins în 1992, când în Sibiu locuiau 169633 persoane. 2011 și 2013 au fost cei mai „bănoși” ani ai Sibiului. Bugetul orașului a fost de 333 de milioane în 2011 și de 335 în 2013.
Din aceeași broșură sibienii mai pot afla că numărul firmelor s-a dublat între 2002, când în municipiu funcționau 7794 de firme și 2007 când s-a atins vârful de 13871 de societăți comerciale.
Broșura oferă informații și despre calitatea vieții, numărul de locuințe și spații verzi, infrastructura medicală sau informații despre mobilitatea orașului.