Se inaugurează Spitalul European Polisano și Polipharma Industries. Investiții uriașe în cele două obiective!

Spitalul European Polisano va fi inaugurat oficial la finele acestei luni, odată cu deschiderea Polipharma Industries, investiția în acest obiectiv fiind de peste 60 de milioane de euro.

Spitalul European Polisano va deschide în următoarele luni patru centre de radioterapie în ţară, valoarea totală a investiţiei ajungând la aproape 20 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.
Un prim astfel de centru de radioterapie, a fost deja dezvoltat de Spitalul European Polisano şi a fost deschis în luna august 2014 la Sibiu.
Centrul de radioterapie este parte integrantă a spitalului European Polisano, o investiţie de 25 de milioane de euro care, prin cele 35 de specialităţi, răspunde întregii patologii medicale.
Spitalul urmează să fie inaugurat oficial la sfârşitul lunii octombrie, odată cu cea mai mare fabrică de medicamente din România, Polipharma Industries, o altă investiţie a grupului Polisano a cărei valoare depăşeşte 60 de milioane de euro.
Centrul de Radioterapie oncologică este dotat cu un sistem de tratament TomoTherapy HD, fabricat de Accuray SUA, lider mondial în domeniul producţiei de echipamente de radioterapie. Este primul astfel de aparat existent în România şi al treilea din Europa. Valoarea investiţiei a fost de 4,5 milioane euro, arată un comunicat remis redacţiei.
Tomoterapia este o tehnică inovatoare de tratament al cancerului, care integrează într-un singur aparat un sistem imagistic de tomografie computerizată şi un dispozitiv de radioterapie cu intensitate modulată.
Scanerul CT inclus permite obţinerea imaginilor 3D pentru pacient în fiecare zi, înainte de tratament. Astfel, medicul verifică în permanenţă anatomia din zona tumorii şi le compară cu imaginile pe baza cărora s-a stabilit planul de tratament şi ajustează dacă este cazul poziţia pacientului conform planului de tratament.
Aparatul poate fi folosit pentru iradiere în modul TomoHelical sau TomoDirect, în funcţie de specificitatea tumorii: TomoHelical – modalitate de iradiere prin rotirea elicoidală a fasciculului de radiaţii 360 grade în jurul pacientului, iar TomoDirect – modalitate de iradiere directă, prin alegerea anumitor unghiuri de iradiere în funcţie de localizarea tumorii. În ambele cazuri în timpul iradierii intensitatea fasciculului de radiaţii este modulată cu ajutorul colimatorului multi-lamelar, astfel încât fasciculul este conformat formei tumorii, optimizând eficacitatea tratamentului şi reducând în permanenţă iradierea ţesuturilor sănătoase adiacente. Pentru pacienţii cu cancer, această metodă are mai puţine efecte secundare decât radioterapia convenţională.

sursa: bursa.ro

 

Ultima oră