video refacerea capătului de pistă de la aeroportul din sibiu va fi finalizată în vara lui 2015

Președintele Consiliului Județean Sibiu a explicat în ce stadiu este procesul intentat celor de la Max Boegl, Dornier Consulting și asocierea Iptana – Obermeyer. Aceștia vor repara pe banii lor problemele din capătul pistei de la Aeroportul Sibiu.

 

Șansele ca problemele din capătul pistei de aterizare – decolare de la Aeroportul Internațional Sibiu să fie rezolvate sunt extrem de mari.

Ioan Cindrea a anunțat marți în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct pe Ora de Sibiu, că lucrările de reabilitare a alunecărilor de teren de la pista aeroportului vor fi finalizate până în vara anului viitor.

”În procesul care are loc cu constructorul a avut loc o întâlnire în care constructorul dorește să continuie pe cheltuiala proprie reproiectarea capătului de pistă împreună cu proiectantul și din fonduri proprii să execute lucrarea. Obligația noastră a fost aceea de a trece la rezolvarea terenului suplimentar prin hotărârea de Guvern și a început identificarea terenului și preluarea acestui teren pentru a îl pune la dispoziția constructorului. (..) Toate cheltuielile suplimentare le vor suporta dânșii. Proiectul va trebui să fie realizat prin soluția dată de cei trei experți. (..) Termenul vehiculat pentru finalizarea lucrărilor este jumătatea anului viitor. Este un termen verbal. Eu cred că este posibil să termine până atunci, mai ales că știu că sunt oameni serioși. (..) Procesul se va suspenda până la finalizarea lucrărilor și recepția finală a acestora”, a spus marți președintele Consiliului Județean Sibiu.

VEZI DECLARAȚIILE COMPLETE DE LA MINUTUL 6:20 AL ÎNREGISTRĂRII

Ultima oră

Comentariul meu