mircea cazan: de ce nu se pune victor ponta la dispoziţia justiţiei pentru fals în declaraţii?

Președintele PNL Sibiu spune că au trecut aproape două săptămâni de când presa a prezentat şi a demonstrat cu documente că premierul Victor Ponta, totodată candidat la Preşedinţia României se află, începând cu anul 2010 şi până în prezent, sub incidenţa art.326 din Legea 286/2009 privind Codul Penal, din cauză că a depus la Camera Deputaţilor, la Guvern şi la Biroul Electoral Central declaraţii de avere false.

 

Iată comunicatul de presă al lui Mircea Cazan:

Concret, declaraţiile de avere ale numitului Ponta Victor nu cuprind şi bunurile aparţinând soţiei sale Daciana Sârbu, iar art. 28 din Legea 176/2010 spune clar: “Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal”.

De aproape două săptămâni Victor Ponta (dar şi Daciana Sârbu, care se află în aceeaşi situaţie) păstrează tăcerea. Era de aşteptat, pentru un om politic care mai utilizează şi sloganul “Dreptate până la capăt” să îşi ceară public scuze şi să se pună la dispoziţia justiţiei, pentru că oricum pedeapsa nu este mare, de la 3 luni la 2 ani (de regulă se scapă cu “suspendare”) sau amendă.cazan

Mai îngrijorătoare decât tăcerea lui Victor Ponta este tăcerea ANI. Pot admite că între 2010 şi martie 2014, nimeni din această instituţie nu s-a gândit că preşedintele celui mai mare partid din România şi din 2012 şi primul ministru al României ar încălca legea. Dar după dezvăluirile din presă, tăcerea ANI este efectiv suspectă. Şi nu cred că această tăcere se datorează doar faptului că preşedintele ANI, Horia Georgescu, joacă în timpul liber tenis de câmp cu Victor Ponta. Cred că această tăcere se datorează intenţiei ANI şi a preşedintelui Horia Georgescu de a-l proteja şi sprijini în campania electorală pe Victor Ponta.

Şi tot a mai rămas dator cu un răspuns Victor Ponta: căsătoria sa cu Daciana Sârbu , din anul 2007, la   Ambasada României din capitala Chinei, este recunoscută din punct de vedere legal, la noi în ţară? Pun această întrebare pentru că potrivit art. 41 alin. (2) din Metodologia nr. 1/1997 pentru aplicarea unitară a dispozitiilor Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, „declaraţia de căsătorie se face personal, de către viitorii soţi, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reşedinţă al unuia dintre ei”. Are vreunul dintre domniile lor reşedinţa în China? Din câte ştim noi, nu …

Preşedinte PNL Sibiu , Co-Preşedinte ACL Sibiu , Mircea Cazan

 

Ultima oră

Comentariul meu