record de incendii și explozii în 2014 în județul sibiu. cifre îngrijorătoare de la isu!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în primele 9 luni ale anului 2014 la 117 de incendii sau explozii ce s-au produs din cauza mijloacelor de încălzire improvizate, instalaţiilor electrice sau sistemelor de încălzire defecte ori din cauza coşurilor de fum necurăţate.

 

În majoritatea cazurilor, improvizațiile, fie că sunt făcute la sistemele de încălzire, la instalațiile de gaze sau cele electrice, conduc la adevărate dezastre și tragedii, provocând explozii, incendii, explozii urmate de incendii sau intoxicări cu monoxid de carbon, care se soldează, adesea, cu pierderi de vieți omenești, persoane rănite și pagube materiale importante.

Având în vedere că în perioada următoare urmează o răcire a vremii, iar cetățenii vor utiliza din ce în ce mai mult sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu avertizează cetățenii că improvizațiile de orice natură, pot duce la evenimente cu urmări catastrofale și recomandă respectarea următoarele măsuri specifice de prevenire:

verificați funcționarea aparatelor și mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparați-le cu ajutorul unui specialist;

nu așezați aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

nu așezați materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;

scoateți aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuința sau de a dormi;

asigurați, cel puțin o dată pe an, verificarea, curățarea și repararea, dacă este cazul, a coșurilor de fum de către o persoană specializată;

nu utilizați alt tip de combustibil decât cel destinat alimentării sobei;

nu folosiți sobele fără ușițele de la focare și cenușare;

așezați o tăviță metalică în fața sobei, în dreptul ușiței;

stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința;

nu adormiți niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

nu lăsați copiii nesupravegheați pe timpul funcționării sistemelor de încălzire.

 

Ultima oră

Comentariul meu