o fabrică de ulei din orlat s-a făcut scrum în urma unui incendiu devastator

Timp de trei ore echipajele de intervenție au acționat pentru a stinge incendiul în urma căruia o fabrică de ulei s-a făcut scrum în Orlat. Pagubele estimate sunt însemnate.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost anunțat în cursul serii de ieri, 03.10.2014, în jurul orelor 22.30, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, de producerea unui incendiu la o fabrică de ulei.

Sub coordonarea inspectorului șef, colonel Laurențiu-Cosmin BALCU, s-au deplasat de urgență patru echipaje de intervenție, grupa operativă a inspectoratului,un echipaj SMURD, SVSU Cristian și SVSU Orlat, unde au constatat că este vorba un incendiu produs la o societate comercială al cărei obiect de activitate îl constituie reciclarea deșeurilor periculoase și nepericuloase.

”Timp de trei ore echipajele de intervenție au acționat cu profesionalism la localizarea și lichidarea incendiului, reușind să împiedice propagarea incendiului la întregul depozit.

In urma incendiului au ars: acoperișul unei magazii pe o suprafață de aproximativ 50 mp, instalația tehnologică cu aproximativ 1000 l combustibil lichid ușor, o autovidanje, o autocisternă, 20 de eurocontainere, un încărcător frontal. S-au deteriorat datorită temperaturii ridicate 5 rezervoare cu emulsii slam cu capacitate între 30-100 mc.”, spun cei de la ISU Sibiu.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca pericolul de explozie să fie limitat, fiind salvată o parte a depozitului unde erau colectate și depozitate temporar deșeuri periculoase și nepericuloase.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic de la sistemul tehnologic folosit în separarea emulsiilor.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Acest incendiu ascunde o POLUARE SEVERA de proportii. Cei de la iSU si-au facut treaba dar cei de Garda de Mediu au stat cu mainile in san si cu ochii inchisi ca era vorba de ROUES….Nu tu amenda, nu tu verificare deseuri periculoase….Au aparut martori care schimba cu totul optica despre incendiu…Vom reveni cu amanunte interesanteeeee!!!!!