ambient își plătește o datorie către bcr cu 10 la sută din acțiuni

Ioan Ciolan a cedat un pachet de 10% din Ambient în favoarea unui fond BCR, în schimbul stingerii unei creanțe de 4,5 milioane de euro, anunță Ziarul Financiar. Această tranzacție va susține reînceperea dezvoltării rețelei Ambient în 2015, a declarat Tibi Kapsas, directorul financiar al companiei.

Business Capital for Romania Opportunity Fund este fondul de investiţii controlat de BCR care a preluat pachetul de acțiuni reprezentând 9,99% din acțiunile Ambient. În urma tranzacţiei,  Ioan Ciolan a rămas cu un pachet de 70,8% din acţiunile Ambient, afacerea pe care a fondat-o în urmă cu 20 de ani.

Nu este prima dată când compania sibiană cedează active în schimbul ștergerii datoriilor. La finele anului 2013, Ambient a cedat mai mul­te active imobiliare – magazinele Am­bient din Cluj, Sibiu, Alba, Mediaş şi Sighişoara, precum şi alte proprietăţi din Sibiu şi Cisnădie. O serie de proprietăţi au fost preluate de bănci, în timp ce altele au intrat în portofoliul unor societăţi nou create, conectate grupului Ambient.

Astfel, datoriile societăţii către băncile BCR, Piraeus şi Raiffeisen Bank au fost reduse de la 40 mil. euro la 16 mil de euro.

Ioan Ciolan a ratat în 2008 vânzarea afacerii către fondul de investiţii EQT, deţinut de cea mai bogată familie din Suedia. După venirea crizei, vânzările s-au prăbuşit.De la 231 de milioane de euro în 2008, Ambient a avut afaceri de 142 milioane de euro în 2013 şi un profit net de 8,5 milioane de euro.

Ultima oră

Comentariul meu