colon sanatos

Un intestin curat, fără mucozități, depozite fecale sau paraziți, toate acumulate de-a lungul anilor, este secretul unei stări bune de sănătate și a unei imunități puternice. Este bine de aceea să facem din când în când o curățare a colonului, să-i dăm ocazia sa se restarteze.

Multe boli se pot vindeca sau preveni prin eliminarea toxinelor acumulate și blocate în intestine, în colon. În 35 de ani de ani de viață, intestinele noastre procesează mai mult de 50 de tone de alimente și 40.000 de litri de lichide. Aceaste enormă cantități de mâncare și băutură duc la o acumulare de peste un kilogram de depozite fecale și reziduri toxice în colon. Nu tot ce mâncăm, sau mai bine zis puține alimente și băuturi pe care le consumăm de la supermarket sunt naturale, lipsite de aditivi si de toxine. Aceste depozite care se strâng în intestine contaminează lent sângele nostru și cu timpul, cauzează daune ireparabile organismului. Printre consecințe sunt inflamații ale tractului respirator superior, ale trasctului gastrointestinal, gastrita, colita, ulcer de stomac sau duoden, boli ale aparatului urinar, infecții ale rinichilor și așa mai departe.

Care sunt semnalele de ALARMĂ

Un intestin plin de depozite de toxine dă semnale că ceva nu este în regulă cu corpul nostru și ar trebui să schimbăm ”benzina”, adică alimentația sau să ne detoxifiem măcar temporar, ca să scăpăm de deșeurile din corpul nostru. Semnalele transmise de intestine sunt constipația frecventă, metabolism greoi, probleme de auz și de vedere, greutate excesivă sau insuficientă, boli de rinichi și de ficat, probleme ale pielii, părului și unghiilor, iar mai târziu dacă nu luăm măsuri, început de artrită, unele forme de cancer.

Ce putem face ca să ne recâștigăm vitalitatea. În afară de o schimbare a alimentației, trebuie să ne curățăm colonul. Clismele pot curăța colonul, dar numai o porțiune mică, de 40-50 de centimetri. Curățarea profundă a colonului implică tehnici medicale și aparate speciale de terapie a colonului, cum ar fi hidroterapia, care post fi scumpe și nu sunt întotdeauna lipsite de riscuri.

O opțiune simplă și complet naturală este însă  curățarea colonului printr-o cură de trei săptămâni cu făină de semințe de in și chefir, mai precis una până la trei lingurițe pe zi, luate dimineața la micul dejun. Mucozitatea acumulată în colon se curăță complet, La fel și depozitele de fecale și paraziții, flora intestinală fiind reîntinerită. Această metodă de curățare a colonului ajută la normalizarea greutății și are efecte pozitive în reglarea metabolismului grăsimilor.Făina de in absoarbe și elimină toxinele din corp, reducând în același timp colesterolul din sânge. 

Rețeta de curățare a colonului e simplă și la îndemâna oricui. Făina de in se găsește la magazinele naturiste iar chefirul e de preferat să fie cât mai natural, fără proteine de lapte adăugate și fără conservanți. 

În locul micului dejun clasic pe care îl consumați sau nu, trebuie să mâncați în felul următor:

[floated align=”center”]Prima săptămână:  O linguriță de făină de in cu 100 de ml de chefir, în fiecare dimineață.

A doua săptămână:  Două lingurițe de făină de in cu 100 de ml de chefir, în fiecare dimineață.

A treia săptămână:  Trei lingurițe de făină de in cu 150 de ml de chefir, în fiecare dimineață.[/floated]

[notice]Dacă nu găsiți făină de in e simplu să cumpărați semințe de in și să le râșniți. Preparați micul dejun proaspăt în fiecare dimineață. Asigurați-vă că beți cel puțin doi litri de apă pe zi.[/notice]

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. In locul micului dejun ?… adica cum, nu mai ai voie sa mananci si altceva dimineata, pe durata acestei cure de 3 saptamani, doar doza respectiva de faina de in si chefir ?? Mi se pare inadmisibil de putin pt. cine este obisnuit sa manace un mic dejun consistent…

    1. Cu o jumatate de cana cu chefir si faina (pudra) de in te tii satul pana pe la 12,lejer.
      Valabil si pt seminte de kya sau faina de hrisca sau orice alte fainuri din seminte.
      Dar daca esti invatat sa bagi in tine jumatate de salam dimineata si cateva oua sau ditai omleta si restul de carnati de prin frigider,in mod sigur ti se pare ca nu te saturi cu ce spune reteta asta.
      Mananca asa cum stii tu de la mamaica….

    2. Depinde cum privesti lucrurile Sigrid. Un mic dejun consistent nu inseamna ca este si sanatos. Ne simtim plini, dar sintem plini de deseuri care mai trebuie si digerate, detoxifiate de ficat si apoi excretate. Acesta este rolul unei curatiri ca aceasta. In loc de alimente grele si nocive, ingeram ceva sanatos care curata. Daca doresti, poti mari doza de in, citeva linguri chiar, asa o sa te simti mai plina. Sau agauga si seminte de chia, dar aceastea au nevoie de mai mult lichid, ca sa se umfle. Dar ideea este sa ne abtinem de la mincare, ca de accea ne-am imbolnavit 😉

  2. Am cumparat faina de in de la Solaris si am observat ca scrie pe ea ,,numai pentru uz extern” Sper sa nu fie nici o problema…mentionez ca eu am fost diagnosticata acum 7 ani cu ,,rectocolita ulcero hemoragica”.

  3. am 59 de ani ,pot sa incerc aceasta curatare de colon,fara riscuri din cauza varstei? nu vreau neaparat ptr cura de slabire ci ptr sanatate si as vrea sa stiu daca aceste e un studiu sau o idee ! Multumesc anticipat !

  4. Atentie la sarea amara ,poti face mai mult rau decat bine ,largind canalele biliare toxinele ajung mai usor intestinul subtire ,fara cateva 100ml de ulei de masline risti sa provoci rani grave acolo unde acestea picura fara a fi repede indepartate,de asemena riscati ca o piatra mai maricica sa infunde canalul colidoc provocand pancreatita .Atentie!

  5. O alta metoda de curatare a colonului este un pahar de apa cu doua, trei lingurite de sare amara.

  6. Daca dimineata se urmeaza doza de faina de in & chefir, se poate manca restul zilei ? ca nu reiese foarte clar. Sau se face o dieta si nu se mananca nimic in aceste 3 sapt ? 😀
    Multumesc