Ambasadorul Spaniei în vizită la Consiliul Județean Sibiu. Uite ce a discutat cu aleșii județului!

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit ieri vizita ambasadorului Regatului Spaniei la București, Excelența Sa Ramiro Fernández Bachiller. Diplomatul spaniol a fost însoțit de însărcinatul cu afaceri consulare și culturale, Tada Bastida Eizaguierre, și atașatul pentru învățământ, Vicente López-Brea Fernández.

 

Oaspeții au fost informați de către președintele Cindrea despre oportunitățile pe care le oferă județul Sibiu în toate domeniile: economic, educațional, cultural sau turistic, cu accent și pe avantajele logistice pe care le oferă Aeroportul Internațional Sibiu care pregătește două scoaterea la licitație a două curse spre Spania.

”Aveți în noi adevărați prieteni și aș dori să amplificăm relațiile noastre în toate domeniile. Cu atât mai mult cu cât mulți români din județul Sibiu și județele învecinate muncesc și trăiesc în Spania. Iar în ceea ce privește oportunitățile de afaceri și investiții ne bazăm pe facilitățile oferite de Aeroportul Sibiu și de cele 9 parcuri și zone industriale din tot județul”, a spus Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

”Mă bucur să găsesc aici o asemenea deschidere și îmi doresc extinderea relațiilor bilaterale cu parteneri din județul Sibiu, iar noi putem împărtăși prietenilor români din experiența noastră pentru că trecutul Spaniei este foarte similar cu trecutul recent al României. Am reușit o tranziție de succes spre democrație și spre economia de piață”, a declarat ambasadorul Spaniei. Excelența Sa a dat în acest sens exemplul absobției fodurilor europene care, la intrarea Spaniei în Uniunea Europeană, au fost folosite în totalitate, fapt ce a dus la dezvoltatea rapidă a acestei țări .

Mai mult, ambasadorul Ramiro Fernández Bachiller a anunțat că Ambasada va fi o prezență și mai activă în spațiul economic, cultural și educațional al județului Sibiu, inclusiv parteneriatul pentru cea de-a doua ediție a Conferinței internaționale de promovare a județului. Diplomatul spaniol s-a aflat la Sibiu pentru inaugurarea Colțului Spaniol de la Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”.

 

Ultima oră

Comentariul meu