VIDEO O italiancă a ”resuscitat” Copșa Mare și a a transformat-o într-un paradis turistic

Giovanna Bassetti a venit ca turist în satul sibian Copșa Mare și s-a îndrăgostit așa de tare de cătun, încât a decis să rămână aici și să încerce să readucă la viață comunitatea locală. Copșa Mare este acum un adevărat magnet pentru turiști din întreaga Europă.

 

A avut un curaj nebun să renască un oraş mort. Mai ales că nu e româncă. Pentru o italiancă un cătun din Sibiu, rupt de lume, a devenit „acasă”. A renunţat la confortul vieţii din metropole şi de zece ani, cu pasiune şi convingere, resuscitează Copşa Mare

A cumpărat patru case tradiţionale săseşti pe care nu le mai îngrijea nimeni. Le-a renovat cu ajutorul meşterilor locali apoi le-a arătat lumii. Iar turişti din toată lumea au început să bată la porţile care păreau că nu mai aşteaptă să le treacă nimeni pragul.

 

Turişti de week-end au fost şi ei. Doi italieni, veniţi să muncească în România, care s-au îndrăgostit de Transilvania şi de simplitatea vieţii de la ţară.

 

Mobilierul a fost cumpărat din târguri şi din magazinele cu antichităţi. În bucătăria utilată după cele mai înalte standarde ale restaurantelor occidentale, au adăugat încălzirea prin pardoseală.

 VEZI AICI VIDEO CUM A TRANSFORMAT ITALIANCA COPȘA MARE

De asemenea, datorită demersurilor Giovannei, biserica fortificată din Copşa Mare a fost numită monument istoric. Iar zona centrală a satului dintre munţi a devenit zonă protejată.

Sursa: observator.tv

Ultima oră

Comentariul meu