îmbunătățește-ți relația de cuplu. 4 metode rapide

Când ești de mult timp într-o relație, uiți să mai acorzi atenție detaliilor care întrețin focul dragostei. Cum totul pare că merge de la sine, mulți parteneri se ocupă de alte munci prioritare și nu-și îngrijesc relația cu soțul zi de zi.

Nu trebuie să cheltuiești o mulțime de bani pe vacanțe sau cadouri exorbitante ca să îți impresionezi perechea. Încrederea și afecțiunea zilnică sunt mai de efect.

După cum explică medicul Gail Saltz într-un interviu pentru revista Health, atenția la aceste mici detalii este cea mai bună metodă să îți salvezi relația:

1. Închide telefonul și calculatorul. Dacă în puținul timp pe care ți-l poți petrece cu persoana iubită, alegi să stai cu nasul în mobil sau pe calculator, s-ar putea ca relația ta să fie afectată serios. Un studiu publicat de revista Computers in Human Behavior arată că există o relație directă între folosirea rețelelor sociale și fericirea maritală. Cu cât partenerii petreceau mai mult timp pe calculator, cu atât erau mai nefericiți în cuplu și mai posibil să divorțeze.

2. Culcă-te odată cu partenerul tău. Diferitele obligații pe care le avem la sfârșitul zilei fac acest lucru aproape imposibil dar, mai ales pentru familiile cu copii, acesta este unicul moment din zi în care adulții pot fi singuri. Chiar simplul contact piele pe piele cu partenerul tău ajută la eliberarea ocitocinei – hormonul iubirii, refăcând echilibrul afectiv, scăzând nivelul cortizonului – hormon al stresului, reducând inflamația intestinală și presiunea arterială.

3. Ia micul dejun cu partenerul tău sau amintiți-vă momentele frumoase petrecute în doi. Micile atenții zilnice sunt cele care fac diferența, spune terapeutul Terri Orbuch, supranumit doctorul iubirii. Un studiu al său, aplicat unui număr de 372 de perechi timp de 28 de ani a arătat că micile demonstrații de iubire zilnică sunt cele care fac o pereche fericită.

4. Sparge rutina. Plictiseala este unul dintre cei mai mari dușmani ai cuplurilor. Faptul că duci o viață monotonă e foarte dăunător pentru mariajul tău din care poate dispărea factorul surpriză și capacitatea de seducție, spune psihologul Ty Tashiro. Cuplurile care fac mereu lucruri noi au relații mai de calitate, arată un studiu publicat de Arthur Aron, profesor la universitatea din Toronto. Nu spune nimeni să plecați peste noapte în Kenya. Dar puteți schimba programul de seară sau pe cel de weekend căutând mereu activități noi.

 

Ultima oră

Comentariul meu