destăinuirile lui iohannis: cum și-a cunoscut soția și ce au spus părinții lui despre candidatura la prezidențiale

Edilul Sibiului povestește în cartea sa autobiografică despre cum și-a cunoscut actuala soție în timpul facultăţii, la 22 de ani și despre mariajul care a început şapte ani mai târziu. Klaus Iohannis vorbeşte în premieră și despre părinții săi volumul „Pas cu pas”, care va fi librăriile din România începând de săptămâna viitoare.

 

„În timpul facultăţii am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până când ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la vreo 29”, mărturiseşte prezidenţiabilul ACL.

 

După 25 de ani de căsătorie, susţine că pentru a rămâne „lângă cineva trebuie să îţi doreşti să consolidezi familia şi să treci peste toate dificultăţile. Să treci intenţionat, fiindcă să abandonezi este uşor. Abandonul este cel mai facil lucru, peste tot: şi la serviciu, şi în căsătorie, şi în politică”.

Iohannis povesteşte în cartea sa şi despre cum şi-a anunţat părinţii că intră în cursa pentru Cotroceni.

 VEZI ȘI: FOTO 1500 de sibieni la lansarea candidaturii Iohannis pentru Prezidențiale. Soția Carmen, în primul rând

„Şi părinţii, şi sora mea locuiesc acum în Würzburg. Când am ştiut că voi candida la preşedinţie, i-am sunat pur şi simplu şi le-am dat vestea. Nu a fost o surpriză nemaipomenită, fiindcă ei urmăresc ştirile de aici, în special pe internet sau prin ziarele trimise de noi. Şi vorbim la telefon cel puţin o dată pe săptămână, aşa că au ştiut cam în ce direcţie merg lucrurile. Sfaturi legate de alegeri nu îmi dau; în rest, ca orice om normal, dacă primesc un sfat bun, îl urmez”, spune el.iohannis si carmen la plimbare

Volumul autobiografic „Pas cu pas” este prima carte publicată de Klaus Iohannis şi pentru prima dată când vorbeste deschis despre copilărie, adolescenţa, sora sa, Krista, soţia sa, Carmen, despre cum s-au cunoscut, despre studenţia la Cluj, despre cariera în învăţamânt, despre cariera de inspector, despre cum a ajuns să candideze la Primăria Sibiu, despre intrarea în politica mare, despre personalităţile pe care le-a cunoscut, şi despre ce vrea să facă în fruntea statului.iohannis foto

Sursa: gandul.info

Ultima oră

Comentariul meu