kubler și albot joacă finala turneului sibiu open 2014

Jason Kubler este singurul jucător de pe alt continent decât Europa ce ajunge în finala turneului de la Sibiu. Kubler l-a învins în semifinale pe favoritul 7, Potito Starace, iar Radu Albot pe favoritul 3, spaniolul Pere Riba, care a abandonat în setul secund.

 

Zi îndârjită în semifinalele celui mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank. Prima semifinală a zilei i-a adus față în față pe favoritul 7, italianul Potito Starace, și pe australianul Jason Kubler. Primul set a fost complet neconcludent pentru rezultatul final al partidei. Starace a pornit partida ca din pușcă și l-a copleșit pe australian cu slice-uri la fileu. În ciuda efortului fizic maxim depus, Kubler a pierdut setul cu 6/2. Setul secund a fost cel mai echilibrat al partidei. S-a mers cap la cap cu un avantaj de partea lui Kubler care putea închide setul la 5/4 și apoi la 6/5 pe propriul serviciu. Însă Starace a realizat ambele break-uri și a împins setul în tie-break unde efortul aproape supraomenesc depus de australian a decis câștigătorul setului secund și, în același timp, l-a doborât psihic pe italian. Setul decisiv nici nu a avut istoric. Kubler a câștigat toate cele șase game-uri și a devenit primul finalist.

Cea de-a doua partidă se anunța și mai încrâncenată. Spaniolul Pere Riba, favorit trei al turneului și unul dintre cei mai experimentați jucători prezenți la Sibiu Open 2014 îl întâlnea pe Radu Albot, jucător originar din Republica Moldova și, de departe, cea mai plăcută surpriză a turneului. După două meciuri de poveste, primul în care l-a eliminat pe favoritul 1, Rola Blaz, și al doilea în care a revenit de la 5-0 în setul secund și a câștigat ultimele două seturi, Albot și-a meritat din plin un loc în fazele finale ale competiției. Însă Riba părea o nucă prea tare pentru tânărul jucător. Spaniolul a luat primele două game-uri însă Albot a revenit și a egalat la 2. Ambii jucători au pus întreaga forță de care au fost în stare în fiecare lovitură, contre puternice alternate de mingi rapide. Niciunul dintre cei doi nu a reușit să se desprindă decisiv, astfel că setul a intrat în tie-break, adjudecat destul de greu de jucătorul moldovean. Efortul depus în primul set s-a făcut simțit mai repede pentru Pere Riba, care în pauza dintre seturi a cerut îngrijiri medicale pentru o accidentare la piciorul drept. Vizibil deranjat de accidentare, Riba i-a mai ținut piept moldoveanului doar trei game-uri după care a decis să abandoneze. Astfel, în marea finală ce va avea loc mâine de la ora 15 se vor întâlni Jason Kubler și Radu Albot. Partida va fi transmisă în direct pe postul DigiSport 2.

Finala turneului de dublu a adus față în față trei jucători români. Marius Copil a ajuns până în ultima fază a competiției alături de Daniel Carpen în timp ce Adrian Ungur l-a avut ca partener pe italianul Potito Starace, alături de care, până în acest moment, nu a pierdut nicio partidă la ambele turnee la care au jucat împreună. Principalii favoriți la trofeu, Ungur/Starace au controlat partida de la un capăt la altul. Au închis primul set la 7/5 iar setul secund l-au câștigat cu 6/2 și au devenit campionii Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank la dublu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu