Mircea Cazan: Ponta "7 case nedeclarate", urmașul vrednic al lui Năstase ''4 case declarate"

Președintele PNL Sibiu crede că Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate operează cu dublă măsură. Acoperă şi nu sancţionează ilegalităţile când este vorba de politicieni de vârf de la Putere, inventează infracţiuni şi face presiuni asupra instanţelor când este vorba de reprezentanţi ai Opoziţiei.

 

Iată comunicatul de presă al președintelului PNL Sibiu, Mircea Cazan:

 

Concret, Victor Ponta în calitate de deputat şi ulterior de prim-ministru a încălcat prevederile articolului 3, alineat 3 din Legea nr 176/2010 – Declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului / soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere – deoarece în declaraţiile de avere din 09.03.2011, 12.03.2012, 07.06.2012, 19.11.2012, 17.12.2012, 30.04.2013 şi 12.03.2014 nu a trecut şi proprietăţile imobiliare şi activele bancare ale soţiei sale, Daciana Sârbu.

Prin ascunderea a trei case, două terenuri, un autoturism şi 7 conturi bancare a intrat sub incidenţa articolului 28 din Legea 176/2010 – Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal.

De 3 ani de zile, Horia Georgescu a închis ochii la infracţiunea în formă continuată a lui Victor Ponta, pentru că era obligatoriu să facă verificări ţinând cont că în luna mai 2012, Victor Ponta a devenit şeful executivului.

Mai mult, în luna februarie 2013, un ziar de investigaţii a sesizat oficial ANI privind încălcarea legii de către premierul Ponta, dar Horia Georgescu nu a luat nicio măsură.

Cum sunt trataţi în schimb reprezentanţii opoziţiei. În cazul Mircea Diaconu, preşedintele ANI a avut o intervenţie publică scandaloasă, anunţând că devin infractori cetăţenii interesaţi să semneze pentru candidatura la europarlamentare a lui Diaconu. Din câte ştiu, doar judecătorii au calitatea de a stabili cine este sau nu infractor. În cazul Iohannis (şi al altor zeci de primari care au acţionat conform legislaţiei europene coroborată cu legislaţia română), Horia Georgescu a inventat o stare de incompatibilitate, a fost infirmat în justiţie de către o instanţă a unei Curţi de Apel, şi depăşindu-şi atribuţiile a cerut expres termen de recurs la ÎCCJ exact înaintea începerii campaniei electorale.

De ce dacă tot recurge la depăşirea atribuţiilor, Horia Georgescu nu a cerut termen la ÎCCJ acum 2, 3, 5 sau 6 luni?

Explicaţia este simplă: preşedintele ANI a intrat în jocuri electorale şi încearcă să-l defavorizeze pe principalul candidat al Opoziţiei, prin introducerea temei „incompatibilităţi” ca temă de atac în campania electorală. Aşa este tratată opoziţia.

„ (…) legea ni se aplică doar nouă, se aplică poporului, fraierilor, nu lor. Traian Băsescu a şi spus că îl intereseaza o decizie a Curţii Constituţionale doar când este în favoarea sa. Când nu-i convine nu îl interesează”. Această declaraţie îi aparţine premierului Ponta. Dar a fost făcută în 2011, când se afla în Opoziţie. Dar şi atunci, Victor Ponta „7 case nedeclarate”, a beneficiat de protecţia şefului ANI. Poate şi pentru că erau parteneri de tenis, aşa cum s-a scris în presă.

Ultima oră

Comentariul meu