top șase motive - de ce ne urăsc câinii

Sunt multe modalități în care stăpânii își enervează câinii, probabil inconștient. Dacă vrei să afli cum să faci să-i fii într-adevăr cel mai bun prieten, citește și ia aminte:

1.Folosești mai multe cuvinte decât gesturi. Deși pot urma comenzi simple precum „stai” „vino” sau „șezi”, câinii nu înțeleg limbajul uman. Pentru a anticipa acțiunile stăpânilor lor ei se bazează mult pe limbajul trupului.

2. Îți îmbrățișezi câinele. Da, oamenii exprimă dragoste, suport, alinare prin îmbrățișări dar câinii nu le apreciază pentru simplul fapt că nu au brațe. Mai mult, le pot înțelege ca pe acte de dominare – un câine care pune laba pe spatele altui câine asta exprimă.

3. Îl mângâi pe cap sau pe față. Niciunui om nu-i place să fie bătut în cap sau mângâiat pe față prea des .E o chestiune de invadare a spațiului intim și chiar enervantă dacă nu chinuitoare. Câinele tău o poate suporta cu stoicism fiindcă te iubește

4. Îl plimbi fără să îl lași să exploreze și să miroasă. Iei tot scopul și amuzamentul din ieșitul în natură. Câinii se bazează tot atât de mult pe miros, cât se bazează oamenii pe văz.

5. Îl forțezi să interacționeze cu oameni și câini care nu îi plac. Câinii sunt animale sociale, au preferințe care trebuie respectate. Nu-ți împinge câinele să interacționeze cu alți câini dacă nu vrea și nu lăsa pe oricine să îl mângâie.

6. Ești plictisitor. Nu îl lași niciodată să facă nimic și spui „nu” la orice. Poate vii acasă obosit, vrei sa faci mâncare și să te relaxezi pe canapea. Asta e cel mai rău plan pentru prietenul tău care te-a așteptat toată ziua să vă jucați.

Ultima oră

Comentariul meu