vineri se ține bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la sibiu. iată ce joburi sunt!
Foto Arhivă

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri, 26 septembrie 2014, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, persoanele care doresc să se angajeze au de ales dintr-un număr de 606 locuri de muncă puse la dispoziţie de 44 agenţi economici din judeţ.

 

Acţiunea se desfăşoară concomitent în Sibiu (la Universitatea Alma Mater str. Calea Dumbrăvi, nr. 28-32) şi Mediaş (la Casa Schuller, str. Piaţa Regele Ferdinand, nr. 16 ), începând cu ora 9.

Această măsură activă promovată de AJOFM Sibiu se adresează în special absolvenţilor de orice formă de învăţământ, dar este deschisă oricărei persoane care se află în căutarea unui loc de muncă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă este gratuită.

Dintre agenţii economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Sibiu în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 44, care oferă 606 locuri de muncă vacante ( la Sibiu 30 firme oferă 514 locuri şi la Mediaş 14 firme –92 posturi). Dintre acestea 92 de posturi se adresează persoanelor cu studii superioare în meserii precum administrator reţea calculatoare, inginer mecanic, inginer căi ferate, drumuri şi poduri, economist, consultant financiar, consultant în asigurări, oferta fiind completată de 514 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare în meserii precum cusător piese din piele şi înlocuitori, operatori maşini unelte, operator confecţioner, lucrător comercial, casier, asistent relaţii publice şi comunicare, sudor, şofer, montator subansamble, muncitori necalificaţi .

La această dată în evidenţele AJOFM Sibiu sunt înregistraţi un număr de 915 absolvenţi (494 femei) dintre care sunt 526 neindemnizaţi şi 389 indemnizaţi; din punct de vedere al nivelului de pregătire 86 sunt absolvenţi de învăţământ primar, 722 persoane au studii medii şi 107 studii superioare.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu