video foto mitropolitul ardealului numit cetățean de onoare al județului sibiu. iată reacția lui streza!

Consilierii județeni întruniți în ședință ordinară au votat astăzi, în unanimitate, proiectul de hotărâre care conferă titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu unui Înalt Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

 

În actul Laudațio, care a fost citit de pr. prof.dr. Aurel Pavel, Decanul Facultății de Teologie ”Andrei Șaguna” din Sibiu, se spune printre altele: ”Părintele profesor Streza a fost continuatorul unei tradiţii teologice bine înrădăcinate la Sibiu, fiind urmaşul unor importante personalităţi ale vieţii noastre bisericeşti, care au dezvoltat disciplina Teologie Liturgică. […] Darurile remarcabile cu care Dumnezeu l-a înzestrat şi pe care Preasfinţitul părinte profesor Laurenţiu Streza a ştiut să le ofere înapoi lui Dumnezeu, slujind cu dragoste şi dăruire Bisericii şi neamului, au dat roade bune şi binecuvântate, iar la 3 noiembrie 2005, Adunarea Naţională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în funcţia de Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului. […] Astăzi, prin acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu”, Consiliul Judeţean Sibiu îşi onorează prestigiul şi îşi împlineşte cu bucurie, într-un moment cu totul special, o datorie de suflet.”

 

Emoții pentru Mitropolit

”Este o onoare pentru noi, ca reprezentanți ai locuitorilor județului Sibiu să vă conferim acest titlu ca o recunoaștere a întregii activități. Urez Înaltpreasfinției sale viață lungă și sănătoasă pentru a putea duce mai departe lucrarea lui Dumnezeu, în folosul nostru, al tuturor”, a transmis Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu care a înmânat în fața consilierilor și a numeroși invitați diploma și placheta care conferă titlul.

La rândul său, ÎPS Laurențiu Streza a spus: ”Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea, cinstea și onoarea primite acum. Se datorează lui Dumnezeu, cel care rânduiește totul. Cinstea se cuvine Lui și Bisericii. Realizările mele s-au făcut în colaborare cu personalități, cu prieteni, cu oameni care m-au ajutat, m-au sfătuit, m-au îndrumat. Acum județul Sibiu mă cinstește printr-un act oficial, ceea ce înseamnă că obligația mea e și mai mare pentru viitor. Cinstea, diploma, dați-mi voie să le impart cu toti cei alaturi de mine , slujitori ai bisericii și colaboratori ai mei împreună cu care lucrez întru cinstirea bunului Dumnezeu”.

Dascăl de excepţie, binecunoscut teolog și arhiereu pentru credincioşii Mitropoliei Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza are importante repere care i-ai marcat viața și activitatea: preoţie, dăruire, slujire, cultură, lucrare misionară și filantropie.

Ultima oră

Comentariul meu