topul facultăților din sibiu, după gradul de ocupare a locurilor de admitere
FOTO: arhivă

Peste 2600 de boboci încep în această toamnă studiile la una dintre cele nouă facultăți ale Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Facultatea de Medicină este ”regina” ULBS conform gradului de ocupare a locurilor scoase la admitere.

 

La finalul celor două sesiune de admitere la ULBS, din iulie și septembrie 2014, s-au ocupat aproape în totalitate locurile bugetate (99%) și peste 60% din locurile cu taxă scoase la concurs pentru ciclul de studii de licență. Așadar, aprox. 2630 de candidați au fost declarați admiși și au devenit studenți ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

În conferința de presă susținută miercuri, rectorul ULBS a menționat că numărul de candidați la admitere s-a menținut constant în ultimii trei ani. Gradul de ocupare al locurilor bugetate scoase la concurs în ultimii ani se apropie de 100%. Gradul general de ocupare a crescut anul acesta la 75%, față de 66.5% anul trecut sau 65% în 2012.

”Având vedere contextul actual al educației la nivel național, sunt mulțumit de cum a decurs admiterea și de numărul de candidați înscriși și numărul de studenți confirmați.”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

 

Care sunt cele mai căutate facultăți din Sibiu

Rămân în topul preferințelor candidaților Facultățile de Medicină, Științe, Inginerie și Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și se remarcă Facultatea de Teologie, cu un grad de ocupare de 85%.

Locurile scoase la concurs pentru studiile universitare de master s-au ocupat în procent de 61%.

Continuă până la sfârșitul lunii înscrierile pentru forma de învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă, unde mai sunt disponibile peste 500 de locuri pentru studiile de licență și 300 de locuri pentru studiile de masterat.

Pentru boboci, dar și pentru studenții din anii superior, de la master sau doctorat, precum și pentru cadrele didactice și întreaga comunitate sibiană, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va organiza, alături de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, festivalul Toamna Studențească.

 

Deschidere a anului universitar în Piața Mare

Pe 30 septembrie 2014, de la ora 18:00, va avea loc în Piața Mare ceremonia de deschidere a anului universitar 2014-2015, la care vor lua cuvântul rectorii celor două instituții de învățământ sibiene, reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai studenților. De la ora 19:30, formația Zdob și Zdub va urca pe scenă pentru a oferi studenților un concert de început de an.

Pe 1 octombrie va avea loc la Sala Thalia o gală de premiere a  elevilor și studenților cu rezultate deosebite, urmată de un concert oferit de grupul Brio Sonores.

Evenimentele Toamnei Studențești continuă pe 2 octombrie, când, în holul Facultății de Inginerie, va avea loc un târg de ofertă educațională a liceelor și universităților din Sibiu. Seara, de la ora 19:00, compania de dans Microbis din Sibiu va prezenta în premieră spectacolul Damnatul.

 

Ultima oră

Comentariul meu