acțiune de amploare cu radare în cascadă pe dn1 în județul sibiu

Polițiștii sibieni acționează în 25 septembrie, între orele 7 si 20 cu radare în sistem CASCADĂ, pe DN 1, tronsoanele Alba şi Braşov, în colaborare cu Serviciul Rutier Alba şi Serviciul Rutier Braşov.

 

Prevenirea şi reducerea producerii de accidente rutiere pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor meteo şi de drum constituie prioritatea activităţilor poliţiştilor sibieni.

 

Dinamica accidentelor rutiere produse în judeţul Sibiu, în primele opt luni ale acestui an arată că nerespectarea regimului legal de viteză a dus la producerea a 68 de evenimente rutiere soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a 54 şi rănirea uşoară a altor 81 de oameni, astfel încât viteza excesivă rămâne principala cauză generatoare de accidente rutiere cu consecinţe deosebite.

 

În vederea creşterii gradului de siguranţă în trafic, în data de 25 septembrie a.c, între orele 07.00 – 20.00, pe linia combaterii excesului de viteză, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu vor organiza şi desfăşura o acţiune cu caracter preventiv în sistem CASCADĂ, pe DN 1, tronsoanele Alba şi Braşov, în colaborare cu Serviciul Rutier Alba şi Serviciul Rutier Braşov.

 

Activităţile se vor derula în sistem integrat la nivelul întregului judeţ, iar poliţiştii vor utiliza toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi vor acţiona pe drumurile naţionale şi europene care tranzitează judeţul, pe drumurile judeţene, dar şi în interiorul localităţilor, pe străzile şi căile cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie.

 

Poliţiştii vor urmări sancţionarea tuturor abaterilor de la prevederile legale referitoare îndeosebi la viteză, portul centurii de siguranţă, precum şi identificarea persoanelor care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei sau de altă natură.

Principalul scop al activităţilor îl constitutie diminuarea numărului de evenimente rutiere cu consecinţe negative şi sensibilizarea populaţiei cu privire la riscurile la care sunt expuşi participanţii la trafic în cazul în care nu sunt respectate prevederile normelor rutiere.

Ultima oră

Comentariul meu