directorul dsv sibiu, favoruri crase pentru firma soției și fiului său! ce s-a găsit la percheziții! (video foto)

Procurori de la Direcția de Anticorupție Alba, însoțiți de mascați de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu au efectuat descinderi miercuri dimineață la sediul DSV Sibiu și acasă la directorul Țichindelean Șerban. Acesta este acuzat de abuz în serviciu și ar fi dispus decontarea către SC CHERRY SRL Sibiu a unor importante sume de bani, firmă la care asociați sunt soția și fiul acestuia.

În cursul anilor 2011, 2012 şi 2013 Ţichindelean Şerban Emilian ar fi dispus decontarea către SC CHERRY SRL Sibiu a unor importante sume de bani pentru prestarea unor servicii în baza unor relaţii contractuale în domeniul sanitar veterinar (vaccinări, recoltare de probe, operare în bazele de date).

VEZI CE S-A INTAMPLAT DIMINEAȚĂ PE ”MOȘIA” LUI ȚICHINDELEAN

Este de precizat că SC CHERRY SRL este administrată de Tuţă Vasile, dar asociaţii acesteia sunt Ţichindelean Şerban Emilian şi Ţichindelean Paraschiva, fiul respectiv soţia directorului D.S.V.S.A. Sibiu Ţichindelean Şerban-Constantin.

”De asemenea, numitul Ţichindelean Şerban Constantin a orientat către circumscripţiile sanitar veterinare Sibiu, Şelimbăr şi Răşinari acţiunile de combatere şi supraveghere a epizootiilor, iar la stabilirea dozelor de risc, a dozelor de vaccinuri şi/sau a campaniilor de prelevare de probe, din ordinul directorului D.S.V.S.A. Sibiu se acordă prioritate circumscripţiilor anterior menţionate, fiind obţinute astfel avantaje materiale de către SC CHERRY SRL”, se arată în motivarea descinderilor avute loc la Sibiu.

Favoritisme pentru firma controlată de soția și fiul său

dsv descinderi”Ţichindelean Şerban-Constantin, director executiv al D.S.V.S.A. Sibiu, se implică direct sau indirect în acţiuni care au ca rezultat obţinerea unor foloase patrimoniale de către SC CHERRY SRL.Sibiu, societate pe care o controlează, asociaţii acesteia fiind Ţichindelean Şerban Emilian şi Țichindelean Paraschiva, fiul şi respectiv soţia sa. CHERRY SRL Sibiu a solicitat DSVSA Sibiu acceptul modificării unor informaţii înscrise în Baza Naţională de Date, solicitarea fiind formulată atât pentru modificări deja efectuate – în scopul validării, cât şi pentru modificări viitoare şi cu caracter generic – aprobarea modificării unor date privind sexul unor animale fără a se preciza datele de identificare ale acestora – număr de crotaliu, cod de exploataţie”, se precizează în dosarul de anchetă.

AFLĂ CE ”BUBE” AU CIOBANII BENZINARI DE-I CAUTĂ DNA-UL

Conform prevederilor art. 1 pct. 15 din Ordinul ANSVSA nr. 28/2011 modificarea datelor referitoare la mişcarea animalelor se poate realiza numai la solicitarea scrisă a deţinătorilor de animale.

ţichindelean şerban-constantinDecont pe acțiuni fictive

Aprobarea dată pentru modificarea înregistrărilor din baza naţională de date facilitează decontarea unor acţiuni fictive de vaccinare şi favorizează astfel interesele SC CHERRY SRL Sibiu.

”Ţichindelean Şerban Constantin a coordonat transferul în baza naţională de date a unui efectiv de bovine de pe o exploataţie din localitatea Nucet, jud. Sibiu către o exploataţie tip centru de achiziţii bovine, fiind direct interesat să înregistreze crotaliile aferente în Circumscripţia Sanitar Veterinară Şelimbăr, SC CHERRY SRL Sibiu devenind titular al prestaţiilor nedecontate de către medicul concesionar al circumscripţiei din care provin animalele. Transferul în baza de date a fost operat utilizându-se contul de acces alocat numitului Ţichindelean Şerban Emilian”, se mai arată în document.

Decontări pe ochi frumoși

În cursul lunii noiembrie 2013 Ţichindelean Şerban Constantin a coordonat o acţiune prin care au fost introduse în baza naţională de date informaţii nereale privind exportul unui număr de 300 berbeci. Cu toate că animalele nu fuseseră vaccinate, prin intermediul SC CHERRY SRL Sibiu au fost introduse în baza naţională de date informaţii privind realizarea acţiunii de vaccinare, ulterior fiind solicitată decontarea acestei „activităţi”, aprobarea decontării sumei de 8.000 lei.

Cu toate că efectivele de ovine înregistrate în exploataţiile care îşi au sediul în localitatea Şelimbăr sunt de 7.000 capete, DSVSA Sibiu a decontat către SC CHERRY SRL Sibiu prestaţii pentru aproximativ 15.000 capete, diferenţa provenind din refuzurile aplicate diferitelor circumscripţii sanitar veterinare din judeţ şi transferul acestora în favoarea SC CHERRY SRL Sibiu.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=zE1NrgE63PY”]

Ultima oră

Comentariul meu