bărbat sfârtecat în cușca unui tigru din new delhi

Un bărbat a fost omorât ieri de un tigru alb, la zece minute după ce a căzut în cușca acestuia din grădina zoologică din New Delhi. Animalul l-a purtat în dinți în timp ce restul vizitatorilor, martori ai oribilei scene, filmau sau făceau poze. Angajații grădinii zoologice nu erau echipați cu pistoale cu tranchilizant și nu au intervenit.

Martorii au văzut tot

Victima a ajuns în cușca tigrului după ce a trecut de bariera de protecție și de gardul despărțitor pentru a face poze cu telefonul și a arunca cu pietre în tigru. Potrivit unor martori aflați la fața locului, citați de Telegraph, bărbatul a căzut apoi într-un șanț gol, chiar în fața tigrului curios. Animalul nu a atacat din prima ci l-a privit câteva minute pe tânărul ghemuit într-un colț, care era în stare de ebrietate, spun alți martori.

Când vizitatorii au început să arunce cu pietre în tigru, acesta a atacat. Nu este clar dacă pietrele erau menite să îl ajute pe bărbat sau să îl ațâțe pe tigru.

Martorii au povestit scena pentru un ziar indian : “ Când a aterizat înauntru, animalul a venit spre el. L-a privit un timp. Apoi, deodată, l-a apucat de gât și l-a purtat un timp așa, până să îl sfâșie cu ghearele”.

Recuperat după două ore

Deși au auzit strigătele bărbatului agonizând, angajații grădinii zoologice nu au putut intra în cușca tigrului decât la două ore după atac. În acest timp, tigrul și-a păzit prada. Ei mai spun că se întâmplă des ca vizitatorii să stea prea aproape sau depășească barierele de protecție ca să arunce cu pietre în animale. 

Belinda Wright, cel mai cunoscut conservatorist ai tigrilor indieni spune ca animalul nu a avut nicio vină în incident: „S-a comportat normal: un lucru neobișnuit a ajuns pe domeniul lui. A reacționat ca un animal sălbatic în captivitate”, spune ea.

Poliția a lansat o anchetă pentru a afla exact cum a ajuns indianul în cușca tigrului – dacă a sărit sau a căzut. Bărbatul avea 20 de ani și se numea Maqsood Khan.

Ultima oră

Comentariul meu