zilele antropologiei româneşti la sibiu

Un eveniment cultural de marcă va avea loc în perioada următoare la Sibiu. Între 25 şi 28 septembrie 2014, Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează Sesiunea Naţională ,,Zilele Antropologiei Româneşti, ediţia a XXI-a”.

 

Tema ediţiei din acest an este ,,Aventura imaginii”. Imagine, imaginație, imaginar”. Sesiunea cuprinde trei secțiuni tematice (antropologie, istorie, litere și arte) la care participă 80 de profesori şi cercetători din ţară şi din străinătate, din ţări ca S.U.A., Franţa, Taiwan şi Turcia.

 

Lucrările sesiunii se vor desfășura începând din 26 septembrie 2014 la Biblioteca Județeană Astra, începând cu orele 930.

 

,,Evenimentul <<Zilele Antropologiei Românești, ediția a XXI-a>>, se înscrie în rândul manifestărilor științifice cu participare internațională menită a pune la dispoziția cercetătorilor, dar și a publicului larg dezbateri ale cercetărilor în domeniu antropologiei, prin organizarea unei sesiuni multidisciplinare de interes cultural național”, spune Delia Voina, muzeograf CNM ASTRA.

 

Duminică, 28 septembrie 2014, sesiunea științifică se va încheia cu o excursie de documentare la Castelul Bran.

Ultima oră

Comentariul meu