mircea cazan despre autostrada sibiu - orăștie: una declară premierul ponta, alta este realitatea din teren

Președintele PNL Sibiu îl acuză pe premierul Victor Ponta de faptul că s-a pripit când a declarat că lucrările la lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie, vor fi finalizate în 15 noiembrie. Mircea Cazan afirmă că în realitate lucrurile stau diferit și că în zona respectivă lucrările sunt oprite.

 

Aflat într-o acţiune guvernamental-electorală în Sibiu, pe 12 septembrie, Victor Ponta a făcut, în cadrul unei conferinţe de presă o declaraţie referitoare la lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăştie.

„Am rămas cu acel tronson al treilea, între Sibiu şi Deva, la care încă se lucrează. Înainte de a veni la Sibiu am discutat şi cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şi mi-au confirmat faptul că de data asta se vor ţine de termen şi pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva”.

”O declaraţie optimistă, mobilizatoare şi demnă de aplaudat pentru de către românii care aşteaptă de ani buni să aibă o infrastructură rutieră la standarde occidentale. Numai că pentru sibieni şi hunedoreni şi pentru toţi cei care cunosc zona, spusele premierului, nu reprezintă altceva decât simple declaraţii de campanie electorală prin care încearcă să strângă puncte în bătălia pentru Cotroceni”, spune Mircea Cazan, liderul liberalilor sibieni.

 

Lucrări suspendate

Președintele PNL Sibiu spune că în realitate, cea de pe teren, lucrurile nu stau deloc aşa cu declară Victor Ponta.

”La nici o oră după ce premierul a părăsit Sibiul, lucrările pe respectivul tronson de autostradă s-au suspendat. Zilnic, cine trece prin zonă vede următorul „tablou”: între 25 şi 30 de utilaje sunt trase pe dreapta, nu se lucrează deloc, iar muncitorii se plimbă de colo, colo, pentru a preveni furtul materialelor de construcţii. Termenul de finalizare a lucrărilor anunţat triumfalist de Victor Ponta, „cel târziu până pe 15 noiembrie” (coincidenţă, cu o zi înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale) nu are cum să fie atins, nici în situaţia în care lucrările ar fi în plină desfăşurare. Pentru că în zona Sălişte-Cunţa, afectată de alunecări, dealul încă nu este stabilizat, iar pe drum nu s-a așternut nici măcar un strat de asfalt.Şi o dovadă că aşa stau lucrurile o reprezintă şi faptul că Victor Ponta încearcă să mascheze realitatea din teren, prin interzicerea filmărilor în zona şantierului, fără acordul CNADNR”, a mai spus Cazan.

cazan

Solicitare directă către primul ministru

Cazan mai spune că nu este pentru prima dată, mass-media este plină de exemple de acest gen, când premierul Victor Ponta „rezolvă” probleme, „anunţă” începerea sau finalizarea unor lucrări, dar dincolo de declaraţii nu mai există nimic.

”Drept urmare, în calitatea mea de deputat de Sibiu, îi solicit premierului Victor Ponta să precizeze clar cine a decis şi de ce au fost sistate lucrările pe tronsonul III şi când vor fi reluate lucrările. Când vor fi reluate efectiv, nu doar declarativ. Nu doar sibienii şi hunedorenii vor să afle adevărul, ci toţi românii care ar urma să beneficieze de această autostradă. După ce fostul ministru Dan Şova a făcut tot posibilul pentru a întârzia cât mai mult calendarul pentru autostrada Piteşti-Sibiu, observ că aceeaşi politică o are şi ministrul Ioan Rus. Nici măcar data de 1 ianuarie 2017 avansată de fostul ministru Şova nu cred că va mai fi atinsă. Oare premierul Victor Ponta îşi mai aduce aminte că a declarat ca termen de începere efectivă a lucrărilor ianuarie 2015?”, a concluzionat Cazan.

 

Ultima oră

Comentariul meu