lucrările de modernizare de la școala 13 se fac cu fonduri europene

Clădirea în care funcționează școala cu clasele I – VIII nr. 13 de pe strada Lungă va fi extinsă ca urmare a unor lucrări finanțate din fonduri europene.

 

Lucrările de extindere a acestei clădiri au început în iulie 2010 și trebuiau finanțate de la bugetul de stat. Valoarea contractului încheiat atunci pentru extinderea unui corp al clădirii a fost de 2.481.890 (TVA inclus), constructorul desemnat fiind SC BALOR CONS SRL.

 

Lucrările s-au oprit în același an din cauza lipsei de finanțare, fiind executate până atunci doar lucrări la instalațiile termice, de gaz și parțial la instalațiile electrice din corpul existent. Lucrările astfel executate echivalează cu o sumă de aproximativ 220.000 de lei reprezentând 7% din totalul lucrărilor prevăzute.

 

Pentru continuarea construcției corpului nou municipalitatea a făcut demersurile corespunzătoare pentru includerea acestui obiectiv în Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3 – îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenție 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formarea profesională continuă. Proiectul a fost acceptat spre finanțare, în prezent făcându-se ultimele pregătiri pentru semnarea efectivă a contractului prin care se vor asigura fondurile necesare. Valoarea totală a proiectului acceptat spre finanțare din fonduri structurale este de 2.920.401,39 lei.

 

Odată cu obținerea fondurilor, lucrările vor continua cu construcția efectivă a noului corp, racordarea corpului nou la cel vechi, amenajarea rețelelor de utilități în corpul nou și montarea centralei termice.

 

În prezent școala dispune de 12 săli de clasă, iar în urma acestor lucrări capacitatea s-ar dubla, creându-se încă opt săli de clasă și patru laboratoare.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu