Bilanțul acțiunii polițiștilor sibieni printre pietonii indisciplinați. Sute de amenzi aplicate!

În judeţul Sibiu, indisciplina pietonală este a doua mare cauză generatoare de accidente rutiere cu consecinţe deosebit de grave. De la începutul anului până în prezent, 5 persoane şi-au pierdut viaţa în urma traversării neregulamentare a drumului sau din cauza deplasării pe carosabil.

 

În acest context, în zilele de 17 şi 18 septembrie a.c., poliţiştii au acţionat cu precădere pentru combaterea indisciplinei pietonale.

 

În ultimele 48 de ore, au fost întocmite 9 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

Pentru că nu au respectat regulile de traversare a drumului, 245 de persoane au fost sancţionate contravenţional, aceasta în contextul în care, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 5.400 de pietoni s-au abătut de la respectarea normelor rutiere privind traversarea părţii carosabile.

 

Totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate de poliţişti în cele două zile este de 451, în valoare de 41.165 lei.

 

Combaterea traversărilor neregulamentare şi a deplasării pietonilor pe carosabil rămâne în atenţia poliţiştilor ca obiectiv prioritar în prevenirea producerii accidentelor de circulaţie.

Ultima oră

Comentariul meu