sitex-ul lui carabulea nu mai este listat la bursă

 Acţionarii Sitex Dumbrava Sibiu (SITS), firmă deţinută indirect de omul de afaceri Ilie Carabulea, au hotărât delistarea companiei de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Societatea, al cărei domeniu de activitate este fabricarea de covoare şi mochete, va Sitex-ul lui Carabulea nu mai este listat la bursărăscumpăra la un preţ de 2,07 lei/acţiune titlurile acţionarilor care nu sunt de acord cu ieşirea Sitex de pe bursă şi cer retragerea din companie, se arată într-un raport cu deciziile adoptate de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, citat de Mediafax.
Acţiunile Sitex au o valoare nominală de 2,5 lei, iar cele mai recente operaţiuni cu titlurile companiei au avut loc la sfârşitul lunii august, când au fost tranzacţionate 5 acţiuni la un preţ de 5 lei/titlu.
Anterior, pe 31 iulie, au fost înregistrat tranzacţii în valoare de peste 300.000 de lei, la un preţ de 4,5 lei.

Ilie Carabulea deţine direct 44,75% din acţiunile companiei, potrivit datelor Depozitarului Central de la sfârşitul lunii iunie, şi controlează un alt pachet de 43,2% prin compania Atlassib. Restul titlurilor, reprezentând 12% din companie, se află în posesia altor acţionari.

Sitex Dumbrava Sibiu, care este tranzacţionată pe bursă din iunie 1997, are o capitalizare de 7,96 milioane de lei (1,8 milioane de euro).
Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 126.000 de lei, aproape la jumătate faţă de 2012, şi pierderi de 303.000 lei, în urcare de la 255.300 lei.
Carabulea şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie la finele lunii ianuarie, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, însă la finele lunii iulie Curtea de Apel Bucureşti a decis, la propunerea procurorilor anticorupţie, ares¬tarea lui Ilie Carabulea pentru că acesta ar fi luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Sursa: bursa.ro

Ultima oră

Comentariul meu