nicu ceaușescu, protectorul țăranilor din județul sibiu. asta este mărturia care confirmă zvonul!

Puțină lume știe că fiul fostului dictator al României, nu era nici pe departe un tiran, așa cum s-ar crede. Din contră, ”Prințișorul” era un personaj care pe timpul șederii lui în Sibiu, a scăpat de la închisoare mulți țărani care alegeau să își muncească individual terenurile agricole, lucru interzis pe atunci de lege.

 

Imediat dupa 1989, despre Nicu Ceausescu, mezinul familiei Ceausescu, supranumit si “Printisorul”, au circulat fel si fel de legende, care mai de care mai odioase. Trecerea timpului si decantarea evenimentelor aveau sa scoata la suprafata realitatea pe care oamenii care au intrat cu el in contact au trait-o la vremea respectiva.

 

Asa se face ca locuitorii judetului Sibiu, in care el a detinut functia de prim-secretar, au avut mai tot timpul cuvinte de lauda la adresa lui. Unul dintre apropiatii lui din acea perioada, care a tinut sa-si pastreze anonimatul, a povestit pentru WOWbiz.ro un episod petrecut alaturi de “Printisor”.

 

“Eu imi petreceam aproape toata ziua alaturi de el. Mergeam dimineata la el, la birou, si plecam impreuna pe teren. Niciodata nu anunta dinainte unde va merge. Intr-o zi, am ajuns langa un camp, unde niste tarani lucrau pamantul cu tractorul. Doar ca acele loturi erau necolectivizate, iar tractorul era al statului. Oamenii l-au recunoscut imediat cand i-a oprit sa-i intrebe cum de lucreaza un teren privat cu tractorul statului, fara acceptul CAP. Mi-a spus sa notez numarul tractorului, dar stiam ca in astfel de situatii aveam o intelegere cu el, adica doar sa ma fac ca notez. Asa s-a intamplat si de asta data, numai ca taranii, speriati, stiindu-ma si pe mine, au venit acasa sa ma roage sa merg la Nicu sa-i ierte. I-am trimis acasa, explicandu-le ca nu li se va intampla nimic. Nicu tinea la oameni si nu-i convenea deloc sistemul dictatorial impus de taica-sau. Chiar si el era urmarit pas cu pas de Securitate, care raporta tot ceea ce facea el”, a povestit sursa WOWbiz.ro.

Ultima oră

Comentariul meu