șoferii și pietonii nu mai sunt în siguranță pe drumurile sibiului. iată concluziile alarmante ale poliției sibiene
FOTO arhivă

Peste 1000 de persoane au fost sancționate în Sibiu în urma controalelor întreprinse de poliția sibiană în doar o săptămână! Perioada 8-14 septembrie a acestui an a fost încununată de numeroase opriri ale mașinilor care au circulat pe drumurile rutiere în care s-au înregistrat evenimente cu consecințe grave. Dintre acestea, cele mai multe astfel de controale s-au desfășurat pe drumurile național – europene care trec prin Județul Sibiu.

 

 

Numărul abaterilor constatate de polițiștii sibieni este unul îngrijorător, cu atât mai mult cu cât accidentele rutiere se înregistrează tot mai des în Sibiu și sunt tot mai grave. În doar 7 zile de controale, polițiștii au constatat 1.065 de abateri și au întocmit 15 dosare penale persoanelor care se aflau la volan fără să dețină permis de conducere. De asemenea, în timpul controalelor au fost reținute 56 de permise de conducere în vederea suspendării pentru viteză excesivă, depășiri neregulamentare și conducere sub influența alcoolului, acestea fiind cele mai întâlnite abateri care se soldează cu accidente.

În aceeași săptămână, polițiștii sibieni au retras 21 de certificate de înmatriculare.

Din analiza de risc rutier efectuată la nivel naţional şi european rezultă  că nefolosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte gradul de victimizare a acestora în accidentele rutiere şi agravează leziunile suferite de către aceştia în urma coliziunilor.

Activităţile desfăşurate pe linia conştientizării conducătorilor de autovehicule si a pasagerilor asupra importantei utilizării centurii de siguranţă si sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzută de legislaţie,  constituie o prioritate de acţiune pentru poliţia rutieră.

Scopul prioritar al acestor activităţi a fost  acela de impunere a unui climat de ordine şi disciplină prin conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă si sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzută de legislaţia rutieră.

Ultima oră

Comentariul meu