simona halep s-a calificat la turneul campioanelor!

Simona Halep este cea de-a treia jucătoare din lume care s-a calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore. Una din marile mândrii ale României va participa la Finalele WTA în perioada 20-26 octombrie. La această competiție vor lua parte cele mai bune opt jucătoare din lume.

 

 

Primele două clasate pe lista participantelor la Finala WTA sunt Serena Williams și Maria Șarapova. Williams ocupă primul loc cu 6 931 puncte WTA iar Șarapova este pe locul doi cu 5 575 puncte. Simona Halep le urmează îndeaproape pe cele două jucătoare, cu 5 189 puncte.

Simona este încântată de șansa pe care o are de a juca în finale. ”Sunt fericită că m-am calificat pentru Finalele WTA. E un vis împlinit pentru mine, deoarece acolo merg cele mai bune jucătoare din lume. Ne vedem la Singapore”, a declarat românca.

Anul acesta a fost unul înfloritor pentru jucătoarea noastră și învăluit în victorii. Halep a câștigat opt titluri, a ajuns în sferturile de finală ale Australian Open, în finală la Roland Garros și semifinale la Wimbledon, urcând de pe locul 11 WTA pe locul doi mondial. Acesta este cel mai bun loc pe care l-a ocupat vreodată o româncă la tenis.

”Ascensiunea Simonei în ultimii ani a fost incredibilă și a devenit una dintre jucătoarele de elită ale tenisului”, a afirmat președintele WTA, Stacey Allaster.

Pentru Turneul Campioanelor se iau în considerare cele mai bune 16 rezultate ale anului la fiecare jucătoare, bilanțul Simonei fiind de 40 de victorii și 13 înfrângeri, cu titluri la Doha și București, finale la Madrid și Roland Garros, semifinale la Indian Wells și Wimbledon. Site-ul WTAfinals.com a calculat și cât a călătorit Halep pentru a ajunge la turnee, distanța fiind impresionantă — 61.849 km (38.440 mile), în condițiile în care lungimea Ecuatorului este de 40.074 km. Simona a demonstrat anul acesta că poate juca pe orice suprafață, reușind performanțe atât pe zgură (Madrid, Roland Garros, București), hard (Doha, Indian Wells) sau iarbă (Wimbledon).

Halep este a 147-a jucătoare care va participa la Turneul Campioanelor, în istoria de 44 de ani a competiției. Ultima româncă participantă la Finalele WTA a fost Irina Spîrlea, în 1998, după ce Ruzici a evoluat în 1983 și 1984.

Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu