șansă extraordinară pentru medicii sibieni de a se perfecționa, la simpozionul ”hipertensiunea pulmonară”

Simpozionul ”Hipertensiunea pulmonară” s-a bucurat de participarea medicilor cardiologi ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu (SCJU), în perioada 12-13 septembrie 2014. La sesiunile de conferințe au luat parte experți în hipertensiunea pulmonară din România, dar și din Austria și Bulgaria.

 

 

Ioan Manițiu, Medic Șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu consideră că acest simpozion a fost o oportunitate extraordinară pentru medicii sibieni, informațiile discutate fiind de o foarte mare actualitate și de o importanță deosebită.

„Participarea SCJU Sibiu, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, la organizarea şi susţinerea acestor manifestări ştiinţifice a reprezentat o oportunitate pentru acumularea de noi informaţii raportat la o tematică extrem de importantă şi mereu actuală. Aceasta cuprinde experienţa şi actualităţile, clasificări şi trialuri privitor la hipertensiunea pulmonară precum şi hipertensiunea pulmonară secundară suferinţei cordului stâng.

Am avut parte de expuneri deosebite pe aceste teme şi s-a desfăşurat un schimb de experienţă prin dialog foarte util, expunere de cazuri cu probleme şi modalităţi de rezolvare”, a explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu.

Experții români participanți la eveniment aparțin Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Basta”, Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mureş (explorări invazive şi pediatrie), Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj şi Clinicii Polisano Sibiu.

Evenimentul a fost prezidat de Prof. Univ. Dr. Ion Coman, Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

Pe lângă medicii cardiologi specialişti şi primari ai celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ care au participat la manifestări, tinerii cardiologi medici rezidenţi din cadrul SCJU Sibiu au fost la rândul lor implicaţi activ în staff-ul organizatoric şi prezentări în cadrul conferinţelor, evenimentul reprezentând pentru aceştia o importantă oportunitate de a acumula informaţii şi experienţă.

„Am constatat cu satisfacţie că astfel de evenimente organizate în Sibiu nu sunt singulare şi că SCJU Sibiu este de fiecare dată reprezentat prin colectivul său de medici, ceea ce denotă că importanţa regională a instituţiei noastre creşte permanent, odată cu îmbunătăţirea constantă a condiţiilor de tratament precum şi datorită conduitei profesionale şi rezultatelor foarte bune ale profesioniştilor din cadrul secţiilor spitalului”,  a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Ultima oră

Comentariul meu