inspectoratul școlar spune că toate unitățile școlare din județul sibiu au primit autorizație sanitară de funcționare (video)

Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, a anunțat marți într-o conferință de presă că ”toate unităţile şcolare din județul Sibiu, au obţinut Autorizaţia sanitară de funcţionare”.

Autorizaţiile sanitare sunt valabile 1 an de la data emiterii eliberării lor.

Directorii solicită aceste autorizaţii pe tot parcursul anului, motiv pentru care aceste autorizaţii expiră la date diferite, cu alte cuvinte nu sunt legate de data de 15 septembrie 2014, ziua începerii noului an şcolar.

La nivelul judeţului Sibiu, în sistemul de învăţământ judeţean, funcţionează un număr de 337 de unităţi şcolare (cu personalitate juridică -158 şi structuri-179). În cadrul acestor unităţi îşi desfăşoară activitatea didactică un număr de 65.959 elevi şi 4.920 cadre didactice.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii şcolari de la I.Ş.J. Sibiu, prin intermediul inspecţiei şcolare tematice, cu privire la stadiul pregătirii unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar de stat pentru deschiderea anului şcolar 2014 – 2015, în perioada 25.08-12.09.2014, s-au constatat următoarele:

 

– Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului, cu structurile Școala Gimnazială Dobârca și Gradinița Dobârca; Grădinița Poiana Sibiului; Școala Gimnazială Bârghiș, cu structurile Școala Primară Zlatna și Grădinița Apoș; Școala Gimnazială ”Aurel Decei” Gura Râului; Școala Gimnazială Slimnic cu structurile Școala Ruși, Grădinița Ruși, Școala Veseud; Școala Gimnazială Ludoș și Școala Gimnazială Mihăileni cu structura Răvășel au fost reabilitate, reușind să obțină Autorizaţie sanitară de funcţionare.

 

În atenţia M.E.N şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu se află în continuare monitorizarea rezolvării canalizării şi alimentărilor cu apă în unităţile de învăţământ, acolo unde nu există sisteme centralizate la nivel de localitate (fose septice sau microstaţii de epurare, respectiv, puţuri forate), dar şi refacerea/înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi dotarea cu sisteme centralizate de încălzire (centrale termice). În vederea eficientizării cheltuielilor privind utilităţile se doreşte anveloparea termică a clădirilor prin analiza indicatorilor termici şi finanţarea unor lucrări de izolare termică a construcţiilor şi înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie cu geam termopan pentru eliminarea pierderilor energetice ale clădirilor.

Clădirile în care funcţionează unităţile şcolare sunt, conform Legii nr. 1 / 2011, proprietatea Consiliilor locale, acestea având obligaţia alocării sumelor din bugetul local pentru întreţinerea şi reparaţia lor.

 

Situaţia manualelor şcolare:

– Fondurile alocate de către M.E.N pentru completarea stocului de manualele școlare, pentru clasele III-X, necesare în învăţământul obligatoriu din județul nostru, au fost în valoare de 290.111 lei. Au fost semnate contracte cu 28 de edituri și s-au comandat 392 de titluri de manuale (pentru clasele III-X) și, respectiv, 70.711, număr total de manuale. Din data de 12 septembrie 2014 întreaga comandă de manuale, realizată de I.Ș.J Sibiu se află în depozitul Școlii Gimnaziale nr. 8 Sibiu. Distribuirea manualelor în unitățile școlare a început în data de 25.08.2014, iar până în prezent peste 98% din totalul de manuale școlare au fost distribuite unităților de învățământ. Manualele pentru clasele I și a II-a urmează a fi distribuite ulterior, întrucât, la data curentă, acestea fac obiectul unui litigiu edituri-M.E.N.

 

Situaţia rechizitelor din învăţământul primar / a mobilierului pentru clasa pregătitoare.

Rechizitele care se asigură pentru elevi, vor fi distribuite pe parcursul primei săptămâni de școală. Acestea sunt în număr de 9397 de pachete gratuite, în medie fiecare pachet având o valoare de 20-25 de lei.

 

Siguranţa şi securitatea elevilor din sistemul de învăţământ preuniversitar sibian

În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii mai multor instituţii descentralizate din judeţ (I.Ş.J. Sibiu, I.P.J. Sibiu, C.J., Jandarmeria Sibiu, Prefectura Sibiu) la decizia Instituţiei Prefectului s-a hotărît constituirea grupului de lucru care va întocmi şi care va implementa Planul teritorial comun de acţiune pentru siguranţa în şcoli, 2014-2015.

 

Planul de şcolarizare pentru învăţământul profesional de stat, an şcolar 2014-2015

Planul de şcolarizare s-a realizat în procent de 97,00 %, ca urmare a aprobării proiectelor întocmite de unităţile de învăţământ care au solicitat plan de şcolarizare aferent.

 

Ultima oră

Comentariul meu