Medicii de la Centrul de Evaluare, Profilaxie şi Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi din Sibiu au început să folosească o nouă terapie pentru copii, în care animalele au un rol foarte important. Reacția copiilor a fost una extrem de bună.
Doi ponei au ajuns de câteva săptămâni la secţia de psihiatrie pediatrică din Sibiu. Ei îi vor ajuta pe cei 100 de copii de acolo care au diferite probleme medicale. Chiar de la prima şedinţă de terapie cu ponei, s-au văzut rezultatele.
Deşi au fost reticenţi la început, părinţii au devenit încrezători când şi-au dat seama că micuţii se simt mai bine.
Conceptul terapiei cu animale a fost introdus în sistemul medical în 1964, de psihiatrul american Boris Levinson, dar a fost ignorat şi s-a continuat tratamentul cu medicamente. Dar terapia ecvestră, cum mai este denumită terapia cu ponei sau cai, ajută la dezvoltarea capacităţilor emoţionale ale persoanelor cu dizabilităţi.
” Am început terapia cu ponei !!! Ieri copiii s-au bucurat de câteva ședințe de hipoterapie. Surprinzător cât de bine s-au adaptat condițiilor de călărie care necesită pe lângă acomodarea cu calul, postura și comenzi un curaj și o curiozitate să încerci până la urmă ceva nou. Cei care fac primul pas în încurajarea copiilor sunt chiar caii care prin atitudine și răbdare îi lasă pe copii să se apropie. Fiind obișnuiți cu recompensele caii au trecut la căutarea buzunarelor în speranța găsirii unor morcovi. Au primit chiar din mânuțele copiilor”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a celor de la Centrul de Evaluare, Profilaxie şi Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi din Sibiu.
Spitalul din Sibiu este printre puţinele unităţi medicale din ţară care au adoptat terapia cu animale, cea care foloseşte caii ca mijloc de stimulare a dezvoltării motorii, emoţionale şi sociale a persoanelor cu dizabilităţi. În funcţie de rezultatele obţinute, conducerea spitalului de psihiatrie intenţionează să achiziţioneze mai mulţi ponei şi să facă din acest tratament unul permanent.
Sursa info: tvr.ro