număr record de participanți la prima ediție duatlon sibiu 2014 (foto)

Sâmbătă, 13 septembrie 2014, s-a desfășurat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului prima ediție a concursului Duatlon Sibiu 2014, organizat de Asociația Tură în Natură. A fost un concurs cu un concept inedit la Sibiu, o îmbinare de alergare cu mersul pe bicicletă, la care au luat parte echipe a câte 2 persoane.

 

Peste 120 de persoane din Sibiu, Timișoara, București și Cluj Napoca, de toate vârstele, au luat parte la competiție anul acesta, dintre aceștia aprox. 20 au fost copii sub 14 ani.

Una dintre categoriile concursului a reprezentat cursa copiilor, la care s-au înscris 15 echipe și în cadrul căreia părintele și copilul au luat startul pe traseul de 18 km, ambii pe biciclete.

O cursă specială a fost organizată pentru copiii sub 14 ani, constând în parcurgerea contra cronometru pe bicicletă a unui traseu presărat cu obstacole, motiv să își pună la încercare echilibrul și abilitățile tehnice.dualton sibiu2014 (6)

Traseul competiției, de aprox. 18 km, a dat ocazia participanților să își demonstreze abilitățile tehnice și condiția fizică. La finalul cursei, cei mai buni concurenți de la fiecare categorie au urcat pe podiumul de premiere în aplauzele spectatorilor.

Participanții au fost premiați cu diplome, medalii și premii constând, în special, în echipamente pentru biciclete din partea Explorer. Organizatorii au pregătit participanților și o tombolă cu premii, marele premiu fiind un voucher de 300 lei din partea Explorer.dualton sibiu2014 (1)

“Vremea a fost superbă, oamenii au venit cu interes să ia parte la o zi dedicată mișcării, au alergat și au pedalat cu drag în cadrul cursei, copiii au fost încântați de concursul dedicat lor… Pe scurt, prima ediție a Duatlon Sibiu a fost un real succes și de-abia așteptăm o nouă ediție”, a declarat Răzvan Morariu din partea organizatorilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu