Din analiza de risc rutier efectuată la nivel naţional şi european rezultă că nefolosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte gradul de victimizare a acestora în accidentele rutiere şi agravează leziunile suferite de către aceştia în urma coliziunilor.
Astfel, conform calendarului TISPOL, în perioada 08 – 14 septembrie 2014, poliţiştii sibieni au desfăşurat activităţi specifice pe drumurile publice unde s-au înregistrat evenimente rutiere cu consecinţe grave, îndeosebi pe drumurile naţional – europene care tranzitează judeţul.
Scopul prioritar al acestor activităţi a fost acela de impunere a unui climat de ordine şi disciplină prin conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă si sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzută de legislaţia rutieră.
Numărul abaterilor constatate referitor la neutilizarea centurilor de siguranţă şi a dispozitivelor speciale de retenţie s-a ridicat în doar 7 zile la 1.065. În aceeaşi perioadă au fost întocmite 15 dosare penale în urma depistării unor conducători auto care se aflau la volan fără a poseda permis de conducere sau conduceau sub influenţa alcoolului. Au fost reţinute în vederea suspendării 56 de permise de conducere (viteză excesivă, depăşire neregulamentară, conducere sub influenţa alcoolului) şi au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.
În cadrul acţiunilor au fost utilizate toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Activităţile desfăşurate pe linia conştientizării conducătorilor de autovehicule si a pasagerilor asupra importantei utilizării centurii de siguranţă si sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzută de legislaţie, constituie o prioritate de acţiune pentru poliţia rutieră. Tags: acţiuni centuri, amenzi centuri, nova, Nova TV

Del.icio.us

TweetThis

Digg

StumbleUpon

Comments: 0 (Zero), Be the first to leave a reply!

You might be interested in this: >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu