festivalul internațional al artei lirice revine și mâine cu spectacole de excepție la sibiu! iată programul complet al festivalului!

Festivalul Internațional al Artei Lirice continuă mâine la Sibiu cu o nouă zi împânzită de cultură și muzică extraordinară. Sibienii sunt așteptați începând cu ora 19 la o nouă porție de muzică ce va face Sala Thalia să răsune pe acordurile unui spectacol de operă pentru copii, o adaptare după “Don Pasquale” de G. Donizetti.

 

 

 

Sala Thalia a găzduit miercuri 10 eptembrie 2014 primul eveniment din cadrul celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artei Lirice. Spectacolul “OperFado” i-a avut protagonişti pe soprana Elena Moşuc, cântăreţul de fado Gonçalo Salgueiro şi Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Gabruil Bebeşelea.

Prima parte a spectacolului a avut un program axat în principal pe muzica fado, o premieră atât pentru festival cât şi pentru orchestra sibiană. Publicul, aflat şi el în faţa unui moment inedit a aplaudat îndelung prestaţia artiştilor de pe scena Sălii Thalia. După pauză, opera şi-a reluat rolul principal, programul fiind punctat de compoziţii semnate A. Ponchielli, W.A.Mozart, G. Verdi, G. Donizetti.

Finalul concertului a fost rezervat musical-ului The Phantom of the Opera interpretat cu o acurateţe şi fineţe vecină cu perfecţiunea, atât de solişti cât şi de mult-apreciata Orchestră a Filarmonicii de Stat Sibiu.

“Aseară am participat la un spectacol unic, în care coordonata principală a reprezentat-o sensibilitatea şi perfecta armonie a conţinutului muzical. Această provovcare lansată muzicienilor şi publicului s-a bucurat de o realizare excepţională, protagonişitii s-au implicat cu dăruire in actul artstic. Publicul tânăr şi mai puţin tânar a fost fascinat de această incursiune cu totul unică şi originală în universul teatrului liric” a declarant după spectacol muzicologul şi compozitorul Irina Hasnaş

Opera Naţională din Timişoara revine la Sibiu cu un spectacol nou: “Faust”, un spectacol de opera în 5 acte realizat după drama omonimă de Goethe, muzica fiind compusă de Charles Gounod.

Biletele pentru toate evenimentele din cadrul festivalului se pot procura de la casa de Bilete a Sălii Thalia, de luni până vineri între orele 12-16.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI!.

[nggallery id=1070]

Ultima oră

Comentariul meu