duatlon sibiu - o competiție unică în sibiu în acest weekend! iată cum vă puteți înscrie

Duatlon Sibiu, concursul unic în Sibiu de îmbinare a alergării cu mersul pe bicicletă, debutează weekend-ul acesta. Competiția este deschisă tuturor categoriilor de vârstă și va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Concurenții se vor bucura de un traseu pitoresc, învăluit în peisajul de toamnă timpurie.

 

 

 

Traseul competiției de 18 kilometri, urmează aleile din Parcul Sub Arini, potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să se ajungă la  finish în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.

Ca orice concurs, Duatlon Sibiu are o serie de reguli bine puse la punct, pentru ca totul să se desfășoare într-un mod cât mai ordonat posibil.

 

Iată care sunt regulile de bază:

  1. Fiecare echipă va fi formată din 2 persoane și o bicicletă care vor constitui echipa de duatlon;
  2. Echipa va pleca de-o dată la startul competiției și trebuie să parcurgă întreg traseul din Pădurea Dumbrava și să se întoarcă la finish împreună. Se consideră terminată cursa și validat timpul obținut în momentul când ultimul participant al echipei trece linia de finish;
  3. Alergătorul și biciclistul pot schimba rolurile în orice moment al cursei conform alegerii lor;
  4. Este interzisă deplasarea ambilor participanți pe bicicletă în același timp;
  5. În timpul cursei este permisă distanțarea coechipierilor, dar la finish distanța dintre cei doi coechipieri nu poate fi mai mare de 100m.

Concurs pentru copii.

Cei mici au ocazia să participe și ei la Duatlon Sibiu la o probă special creată pentru ei, care presupune parcurgerea contra cronometru pe bicicletă a unui traseu presărat cu obstacole, motiv să își pună la încercare echilibrul și abilitățile tehnice.

Taxa de participare este de 30 de lei de persoană și se achită la intrarea în Muzeu, iar la competiția pentru copii, accesul este gratuit.

Înscrierile se pot face la fața locului sau online AICI.

Ultima oră

Comentariul meu