Dupa ce Uniunea Europeana a adoptat noi sanctiuni impotriva Rusiei, acestea au fost amanate pentru a se vedea daca incetarea focului din Ucraina este respectata.

Ambele parti se acuza reciproc de incalcarea armistitiului. Intr-o vizita la Mariupol, unul din obiectivele separatistilor, presedintele ucrainean Petro Porosenko a promis ca va mobiliza noi trupe pentru apararea orasului.

Insa, un ajutor nesperat a venit pentru Vladimir Putin din partea Angelei Merkel. Cancelarul german, Angela Merkel, a apreciat luni ca Uniunea Europeana (UE) si Rusia ar putea evita o mai mare tensionare a relatiilor bilaterale, in pofida divergentelor cu privire la conflictul din Ucraina, relateaza agentia Itar-Tass.

“Rusia poate redeveni oricand un prieten bun. Usa pentru discutii ramane deschisa”, a declarat Merkel, pentru postul de televiziune german Sat1.

Ea a reiterat ca intentioneaza sa mentina o legatura stransa cu presedintele rus Vladimir Putin, pentru a “pastra (dialogul) prin toate mijloacele”.

Aflat in marele port strategic Mariupol, presedintele ucrainean a anuntat ca separatistii au eliberat aproximativ 1.200 de prizonieri capturati in timpul luptelor din Donetk si Luhansk. Totodata, liderul de la Kiev a promis ca va respecta acordul de incetare a focului, dar va face totul pentru apararea orasului amenintat de rebelii sustinuti de Rusia.

Porosenko a discutat, prin telefon, si >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu