cea mai renumită bloggeriță din australia, tentată să se mute la sibiu. uite ce spune!

O turistă din Australia venită pentru senzaţii tari în „ŢARA LUI DRACULA” a ajuns într-un oraş numit Sibiu. Ce a văzut a făcut-o să exclame: „Prost marketing are această ţară!”

 

 

 

Se recomandă drept o călătoare profesionistă, întrucât până la 40 de ani a cutreierat lumea în lung şi-n lat. A ajuns în România având în cap toate stereotipurile călătorului care ajunge aici: Dracula, Ceauşescu, ţigani, câini vagabonzi, şuţi, blocuri comuniste. România a uluit-o însă de la un cap la celălat iar când a ajuns la Sibiu şi-a dorit să rămână şi să locuiască în acest oraş istoric fascinant.

„România suferă, mai mult decât orice, de pe urma unui marketing de slabă calitate. Imaginea de ansamblu este că această ţară este săracă şi are puţine lucruri interesante, lucru care nu poate fi mai departe de adevăr”, a declarat Andrea Anastasakis.

Imaginea pe care străinii o au despre români este vagă şi plină de stereotipuri. Ne-o declară Andrea Anastasakis, o bloggeriţă specializată în călătorii, de origine australiană. În interviul pentru gândul, Andrea povesteşte ce se aştepta să găsească în România şi ce a găsit în realitate.

Concluzia ei este una singură: spre deosebire de majoritatea ţărilor pe care le-a vizitat, România nu ştie să se promoveze prin ceea ce are. „Marketing de proastă calitate” – aceasta este cea mai mare problemă a acestei ţări care i s-a părut Andreei fascinantă.

Viaţa unei călătoare profesioniste

A renunţat la job-ul în IT, şi-a strâns bunurile şi le-a închis într-un spaţiu de depozitate de la periferia Parisului, şi-a făcut bagajele şi a plecat la drum alături de soţul ei. Acum se recomandă „călătoare cu normă întreagă” şi trăieşte o viaţă de invidiat mergând din ţară în ţară şi scriind pe blogul ei despre locurile pe care le vizitează. A făcut un popas şi în România, iar unul dintre oraşele de la noi a reuşit să o tenteze să ia o pauză de la viaţa de turist. Aceasta este pe scurt povestea australiencei Andrea Anastasakis, un cunoscut blogger de turism.

La 40 de ani Andrea Anastasakis are o viaţă de invidiat. Este „călătoare cu normă întreagă”, cunoscut blogger de turism, a vizitat 49 de ţări şi trăieşte aproape fiecare zi pe drum, alături de soţul ei. Australianca, născută în Perth, s-a mutat după absolvirea universităţii în Melbourne şi ulterior a ajuns să trăiască la Londra şi şase ani la Paris. La facultate s-a specializat pe segmentul de afaceri, dar a ajuns să lucreze în IT. În urmă cu doi ani, Anastasakis a renunţat însă la tot, şi-a depozitat bunurile într-un spaţiu special amenajat de la periferia Parisului şi a plecat să viziteze lumea alături de soţul său cu care este căsătorită de 12 ani.

andrea anastasakis 1

Pasiunea pentru călătorii a dezvoltat-o încă din adolescenţă, motiv pentru care şi-a făcut un blog – Rear View Mirror şi a început să scrie despre experienţele şi impresiile sale de turist. „Odată ce bloggul meu a început să fie din ce în ce mai citit, am ajuns să petrec tot mai mult timp călătorind pentru a găsi noi poveşti şi destinaţii despre care să scriu. În cele din urmă am simţit că apartamentul pe care îl aveam mă ţine pe loc. Îmi doream libertatea de a merge oriunde voiam, oricând voiam. Faptul că am renunţat la apartament mi-a oferit această libertate”, a declarat pentru gândul Andrea Anastasakis.

„Nu am nevoie de foarte multe bunuri, lucrurile materiale nu m-au făcut niciodată fericită. Prefer să îmi cheltuiesc banii pe călătorii şi pe noi experienţe decât pe chirie şi călătorind în regiuni mai ieftine din Europa Centrală şi din Balcani cheltuiesc chiar mai puţin bani decât atunci când locuiam la Paris”, ne mai explică australianca, adăugând că la ora actuală deţine o locuinţă în Perth, pe care o vede însă doar ca pe o investiţie.

Anastasakis cheltuieşte, în medie, 40 de euro pe o noapte de cazare, echivalentul chiriei pe care trebuia să o plătească atunci când locuia în „Oraşul luminilor”. Venitul bloggerului de turism provine dintr-o varietate de surse, inclusiv din publicitate, affiliate marketing şi web development, vechea meserie pe care o păstrează acum, de pe drum, part-time.

„M-am îndrăgostit de România. La Sibiu m-am simţit ca acasă”

În călătoriile sale Andrea Anastasakis a ajuns şi în România, de care mărturiseşte că s-a îndrăgostit chiar dacă a pornit la drum având o imagine nu tocmai bună despre ţara noastră. Ce a văzut i-a schimbat însă radical părerea.

„Sincer, m-am îndrăgostit de România atunci când am vizitat-o anul trecut. Oraşele erau atât de animate, am iubit cultura cafelei şi arhitectura interesată. Am fost impresionată şi de frumuseţea zonelor rurale, lucru pe care ai posibilitatea să îl experimentezi în special atunci când călătoreşti cu maşina”, ne spune australianca.

Călătoarea este, de asemenea, de părere că ţara noastră are multe de oferit turiştilor, de la oraşe istorice şi castele la pitoreştile perisaje din natură, dar că mulţi dintre străini nici nu au aflat de frumuseţile româneşti. „Înainte, nu ştiam ce există în România în afară de Castelul Bran şi de Bucureşti. Faptul că am descoperit Sibiul, Braşovul, Sighişoara, Timişoara şi alte orăşele mi-a deschis cu adevărat ochii. Nu mă aşteptam să văd atât de multă istorie şi frumuseţe. Nu mă aşteptam ca oraşele să fie atât de moderne”, spune ea.

„Cred că România suferă, mai mult decât orice, de pe urma unui marketing de slabă calitate. Imaginea de ansamblu este că această ţară este săracă şi are puţine lucruri interesante, lucru care nu poate fi mai departe de adevăr”, conchide cunoscutul blogger de turism care plănuieşte să se întoarcă la anul în ţară noastră.

andrea anastasakis

Cum decurge o zi din viaţa unui „călător cu normă întreagă”

Viaţa în continuă mişcare a unui călător cu normă întreagă este mai solicitantă decât ai crede. Într-o zi obişnuită, Anastasakis se trezeşte dis-de-dimineaţă pentru a vizita un oraş, aşa încât fotografiile pe care le surprinde să beneficieze de cea mai bună lumină.

” Mă documentez înainte să văd care sunt specialităţile locale pentru a le încerca şi pentru a putea scrie ulterior despre experienţa mea”, ne explică femeia adăugând că este mereu pregătită să surprindă obiceiurile localnicilor care ar putea fi diferite de cele pe care le-a întâlnit în alte colţuri ale lumii.

În timpul zilei, Anastasakis este foarte activă în mediul online, postează pe Instagram şi pe Facebook, iar pe seară pleacă din nou în căutarea fotografiei perfecte la apus.

Bloggerul călătoreşte, alături de soţul său, cu doar trei valize mari plus bagaje de mână. Rezervă locurile de cazare pe internet şi preferă să pregătească chiar ea mâncarea pentru a scădea costurile de călătorie. De câteva ori pe săptămână ia însă masa în oraş pentru a putea experimenta bucătăria tradiţională a ţărilor pe care le vizitează.

„În zilele în care nu călătoresc mă găseşti, de obicei, în faţa calculatorului, editând imagini, scriind pe blog, lucrând pentru alte proiecte, planificând vizitele viitoare şi fiind activă în social media”, ne mai povesteşte ea.

Ce destinaţii europene le recomandă bloggerul de turism românilor

Anastasakis a vizitat, în ultimele luni, Cehia şi Slovenia, iar acum se află în Sardinia. A trecut prin Cehia în drum spre Ljubljana şi s-a oprit în Praga, de curiozitate, pentru o noapte. Noaptea s-a transformat însă în zece nopţi, odată ce a descoperit frumuseţea oraşului.

A vizitat castelul, Piaţa Oraşului vechi, Cartierul Evreiesc şi Piaţa Wencesles şi îi sfătuieşte pe cei care ajung în această destinaţie facă un tur culinar al oraşului.

Alte destinaţii europene favorite pe care bloggerul de turism le recomandă românilor sunt oraşele Budapesta, Tallinn, Lisabona, Dubrovnik şi Copenhaga. Australianca îi sfătuieşte, totodată, pe turiştii din ţara noastră să plece la drum abia după ce s-au documentat temeinic cu privire la destinaţiile pe care vor să le viziteze.

Sursa: gandul.info

Ultima oră

Comentariul meu