Varza este o leguma foarte sanatoasa, care lupta impotriva ulcerului si a infectiilor. Pentru prima data, varza a inceput sa fie cultivata de populatia de pe teritoriul Spaniei.
Apoi a fost cultivata la Grecia, Roma si Egipt. Datorita continutului ridicat de vitamina C in ea, unii oameni o numesc “lamaia de Nord”, scrie Bewoman.ro.
Varza este bogata in zaharuri, compusi cu azot, saruri minerale, aminoacizi si vitamine. Continutul este de aproximativ 1,4% proteine, zahar intre 2,6 la 8%, 92% apa, 0,6% saruri minerale si oligoelemente. In aceasta leguma se gaseste mai multe enzime, vitaminele B1, B2 si C.
Contine saruri minerale de fosfor, sulf, sodiu, potasiu, clor, magneziu, mangan si calciu. In frunzele interioare si tulpina verzei se gasesc mai multe vitamine, proteine si zaharuri. Vitamina C este continuta numai in varza alba intr-o doza mare.
Din cele mai vechi timpuri, medicii au recomandat ca copiii sa fie hraniti in mod regulat cu varza, deoarece contine multa vitamina C. Varza poate fi consumata in dieta din cauza valorilor lor calorice scazute.
Imbunatateste intestinul si are un impact pozitiv asupra bacteriilor intestinale benefice. In medicina populara, varza este recomandata pentru boli cum ar fi diabetul zaharat, hidropizie, avitaminoza, guta, ulcere, precum si probleme cu ficatul.
Sucul de varza ajuta la vindecarea ulcerului si accelereaza procesul de vindecare. Frunzele de varza pot fi utilizate in bolile reumatice si radiculare precum si ca comprese analgezice.
Citeste tot articolul pe BEWOMAN.RO