video foto autobuz electric, de joi pe traseele tursib din municipiul sibiu. iată cum arată și cum merge!

Joi, 4 septembrie, la ora 11, primarul Klaus Iohannis va fi prezent în Piața Mare, în fața sediului Primăriei Sibiu împreună cu reprezentanți ai societății de transport public din Sibiu, SC TURSIB SA, pentru a prezenta oficial primul autobuz electric adus în Sibiu în probe.

 

Sibienii vor putea să meargă de zilele viitoare cu primul autobuz electric ce va fi introdus pe liniile celor de la Tursib.

Vehiculul este propulsat de baterii reîncărcabile, fiind sută la sută electric, iar o singură încărcare a bateriilor asigură o autonomie de 250 de kilometri în condiţii de trafic urban.

Compania BYD produce baterii reîncărcabile, iar în ultimii ani a devenit producător de autobuze propulsate de motor electric.

Autobuzul model K9 este 100% electric şi funcţionează cu baterii reîncărcabile bazate pe o tehnologie de ultimă generaţie.

Sibiul nu este primul oraș în care acest autobuz este introdus în circulaţie experimental.

Autobuzul electric produs de compania chineză a circulat pentru prima dată în toamna anului trecut pe străzile din Timişoara, anul acesta fiind testat de asemenea în Suceava, Braşov, Brăila, Ploiești şi Galaţi.autobuz electric

 

Avantajele autobuzului electric

Mentenanţa la vehiculele electrice e mult mai ieftină decât la cele cu motoare cu ardere internă şi nu trebuie să fie uitat combustibilul.

În momentul de față, combustibilul este cel mai mare cost pentru orice municipalitate.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=_3SfHRugadc” splash=”https://i.ytimg.com/vi/_3SfHRugadc/maxresdefault.jpg” caption=”Primul autobuz electric testat In Romania”]
Un autobuz electric, în timp de 10 ani, aduce o economie de peste 330.000 de euro pentru municipalități. Pentru că există diferența între costul energiei și costul motorinei.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=Aay_tC7xdf4″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/Aay_tC7xdf4/maxresdefault.jpg” caption=”Primul autobuz electric din România/ BYD Electric Bus in Romania 2013″]

Ultima oră

Comentariul meu