bilantul ghişeului unic de la consiliul judeţean sibiu la două luni de la inaugurare

În primele două luni de funcționare ale Ghișeului Unic, deschis la Consiliul Județean Sibiu la data de 1 iunie 2014, au fost depuse cereri pentru 120 de avize. Unele dintre ele sunt deja rezolvate favorabil, iar celelalte se află în termenul legal de soluționare.

 

 

Avizele au fost solicitate de către: Primăria Comunei Blăjel (9 avize), Consistoriul Evanghelic Districtual C.A. Mediaş (3 avize), Primăria Comunei Boița (3 avize), Primăria Comunei Orlat (1 aviz), Primăria Comunei Sadu (5 avize), Primăria Comunei Valea Viilor (4 avize) şi Consiliul Judeţean Sibiu (95 avize).

Printre lucrările pentru care au fost cerute avize se numără cele pentrualimentare cu apă, reabilitări clădiri, canalizare și extindere rețele de canalizare și apă, centre medico-sociale, sau lucrările incluse în proiectele strategice ale Consiliului Județean.

Conceptul de „Ghişeu Unic” a fost implementat la iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, într-un proiect comun cu Instituţia Prefectului şi Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Sibiu.

”Dorim ca prin acest concept nou, pe care l-am demumit și ”administrație prietenoasă”, să scurtăm la minim timpul de așteptare pentru obținerea avizelor prin eliminarea deplasărilor la fiecare instituție în parte. Nu există investitor sau cetățean care să nu-și dorească rezolvarea cât mai rapidă a cererilor către zona administrativă.

Ei bine, prin acest Ghișeu Unic timpul de obținere a avizelor este de maxim 15 zile, ceea ce scurtează apoi obținerea autorizațiilor cu până la două luni”, declară Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu