arta e la ea acasă cu performeri de excepție! mozaic jazz festival revine la sibiu

Cu o muzică în care regăsim un puternic aer de misticism nordic, “Tord Gustavsen Ensemble” este una dintre acele trupe care fac notă distinctă în orice festival prin finețea și rafinamentul prestației artistice. Tocmai de aceea vor avea ocazia să închidă ultima seară a “Mozaic Jazz Festival”, cântând la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu în data de 16 noiembrie.

 

 

Cu peste 6 albume înregistrate la ECM Records, câștigator a unui premiu Grammy acordat la nivelul Norvegiei (Spellemannsprisen) și a numeroase alte premii, Tord Gustavsen este unul dintre cei mai talentați și prolifici pianiști norvegieni.

Așa cum era de așteptat, proiectul muzical început în anul 2008, cvartetul “Tord Gustvasen Ensemble”, îl are pe Tord în prim plan. Alături de Tore Brunborg (saxofon), Sigurd Hole (contrabas) și Jarle Vespestad (tobe) cvartetul a reușit să impresioneze lumea jazz-ului mondial prin flexibilitatea cu care cântă împreună și modul aproape intuitiv în care se completează pe scenă.

Ultimul album înregistrat în vara anului 2013 și lansat la începutul acestui an, “Extended Circle” a adunat numeroase recenzii pozitive din întreaga lume. “Foarte puțini pianiști de jazz au maturitatea și capacitatea de a transmite atât de multe cu resurse atât de limitate”, (Srajan Ebaen, 6 Moons),

„Fiecare notă este la locul ei” (John Bungey, The Times, UK) „.. un colaj absolut delicious de teme de gospel combinate cu cel mai pur jazz pe care l-am auzit la Tord, dintre toate cele șase albume lansate.” (John Fordam, The Guardian, UK).

Mozaic Jazz Festival

Cu un line-up de doar șase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști ne îndreptăm atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

Alte trupe confirmate în cadrul festivalului sunt: Trilok Gurtu Band si Steve Coleman and Five Elements.

Bilete

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet va fi de 70 lei/zi și 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenți și pensionari.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de „Hermannstadt Events”, o agenție din Sibiu cu o bogată experiență pe piața evenimentelor culturale. Hermannstadt Events oferă consultanță de specialitate în planificarea și implementarea evenimentelor, producției tehnice, logistice și de infrastructuri pentru evenimente publice și private.

Ultima oră

Comentariul meu